Adrese Dayalı lise sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Adrese Dayalı lise sorgulama nasıl yapılır?
  2. Lise okul Yerleştirme Nasıl Yapılır?
  3. Liselere yerleştirme nasıl olacak?
  4. Kayıt alanı dışındaki okul ne demek?
  5. Komşu kayıt alanındaki okullar çıkar mı?
  6. Sınavsız liselere nasıl gidilir?

Adrese Dayalı lise sorgulama nasıl yapılır?

Adrese dayalı lise sorgulama işlemi, E-Okul üzerinden kolayca yapılabiliyor. Öğrenci T.C. Kimlik No, Öğrenci Okul No, İl, İlçe, Kurum Turu, Kayıt Alanı seçilecek olan adrese dayalı lise sorgulama ekranında ikamet alanına yakın olan okullar görüntülenebilecek.

Lise okul Yerleştirme Nasıl Yapılır?

b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

Liselere yerleştirme nasıl olacak?

Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, "sınavla alan okullar" ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak. Öğrenciler, en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edebilecek.

Kayıt alanı dışındaki okul ne demek?

Kayıt alanı dışındaki okullar ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu kayıt alanında ve komşu kayıt alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları gösteriyor. ... Bu alana tıklayanlar “Kayıt dışı alanınızda okul yoktur” ibaresiyle karşılaşıyor.

Komşu kayıt alanındaki okullar çıkar mı?

Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu kayıt alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden "komşu kayıt alanındaki" öğrencilerden; Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de diğer kayıt alanlarındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.

Sınavsız liselere nasıl gidilir?

Öğrenciler sınava girmeden en yakın okul için Yerel Yerleştirme ile tercih yapabiliyor. LGS'ye katılıp ancak bu yıl istediği okula yerleşemeyen ve sınavsız okula giren öğrenciler bir yıl sonrasında sınavla öğrenci alan okula gidebilmektedir.