Lupus hastalığı hangi ilaçlar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Lupus hastalığı hangi ilaçlar kullanılır?
  2. Kutanöz Lupus nedir?
  3. Lupus ne demek hastalığı?
  4. Lupus hastalığı hangi organları tutar?

Lupus hastalığı hangi ilaçlar kullanılır?

Prednizon veya prednizolon gibi kortikosteroidler iltihabı azaltmak ve bağışıklık sisteminin aktivitesini bastırmak için kullanılır ve SLE'nin temel tedavisi oluşturur. Hastalığın hafif olduğu çocuklarda kortikosteroidler ve sıtma ilaçları gerekli tek tedavi olabilir.

Kutanöz Lupus nedir?

Subakut kutanöz lupus eritematozus (SKLE) tipik olarak papüllo-squamöz ve/veya anüler deri lezyonları ile seyreden, sistemik tutulumun olmadığı veya hafif olduğu bir sistemik lupus eritematozus alt grubudur. Lezyonlar genellikle fotosensitiftir ve genellikle güneş gören bölgelerde görülür.

Lupus ne demek hastalığı?

Lupus (kelebek) hastalığı nedir? Sistemik lupus eritematozus hastalığı halk arasında ''kelebek hastalığı'' olarak bilinmektedir. Kronik ve ilerleyici inflamatuvar (iltihaplı) bir hastalıktır. Bağışıklık sistemi, kişinin kendi doku ve organlarını hedef alır.

Lupus hastalığı hangi organları tutar?

Sistemik lupus eritematoz (kısaca lupus olarak adlandırılır); immün sistemin kendi doku ve organlarını hedef alarak savaştığı, kronik inflamatuar bir hastalıktır. Lupus, cilt, böbrekler, kan hücreleri, beyin, kalp ve akciğerler dahil bir çok organ ve sistemi tutabilir.