Kuantum mekaniği kime aittir?

İçindekiler:

  1. Kuantum mekaniği kime aittir?
  2. Kuantum mekaniği nedir 9 sınıf?
  3. Kuantum fiziği ne ile ilgilenir?
  4. Schrödinger in Kedisi neyi gösterir?

Kuantum mekaniği kime aittir?

Kuantum mekaniğinin temelleri 20. yüzyılın ilk yarısında Max Planck, Albert Einstein, Niels Bohr, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger, Max Born, John von Neumann, Paul Dirac, Wolfgang Pauli gibi bilim insanlarınca atılmıştır.

Kuantum mekaniği nedir 9 sınıf?

Nicem ya da Dalga Mekaniği isimleriyle de anılan kuantum mekaniği; madde ve ışığın, atom ve atom altı seviyelerde enerji etkileşimlerini ve davranışlarını inceler.Moleküllerin, atomların ve bunları oluşturan parçacıklar ölçeğinde bu parçacıkların birbiriyle; ışık ve elektromanyetik radyasyonlarla olan ilişkisini ve ...

Kuantum fiziği ne ile ilgilenir?

Kuantum fiziği moleküler, atomik ve atom altı seviyede madde ve enerjinin doğasını ve davranışını inceleyen modern fiziğin önemli bir çalışma alanıdır. 20. yüzyılın başlarında makroskobik nesnelerin davranışını açıklayan yasaların, böyle küçük boyutlarda aynı işlevi yapmadığı tespit edilmiştir.

Schrödinger in Kedisi neyi gösterir?

Schrödinger'in kedisi düşünce deneyi, kuantum dünyasında geçerli olan süperpozisyon ve dalga çökmesi ilkelerini anlaşılır kılmak adına geliştirilmiştir. Felsefeye de esin kaynağı olan bu sonuca göre "gerçeklik", biz onu gözlemlediğimiz sürece vardır.