Portakal kabuğu şekerlemesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Portakal kabuğu şekerlemesi nasıl yapılır?
  2. Çikolatalı portakal kabuğu nasıl yapılır?
  3. Portakal kabuğunu nasıl muhafaza edilir?
  4. Portakal Draje nasıl yapılır?
  5. Portakal kabuğu güneşte kurutulur mu?

Portakal kabuğu şekerlemesi nasıl yapılır?

Tencereye 2.5 bardak şeker 2.5 bardak su ve bir su bardağı portakal suyunu koyup ocağa alın. Şekeri karıştırarak eritin ve kabukları içine atın. Ara ara karıştırarak hiç suyu kalmayacak şekilde pişirin. Ocaktan indirmeden beş dakika önce yarım limon sıkın.

Çikolatalı portakal kabuğu nasıl yapılır?

Su, portakal suyu ve şekeri tencereye alıp kabukları ekliyoruz kaynayınca altını kısıyoruz ve parlayıp saydamlaşana kadar pişiriyoruz (yaklaşık 30 dakika sürdü). Fırın kağıdına alıp kurutuyoruz. İsterseniz toz şekere bulayıp öyle kurutabilirsiniz. Kuruması ortama bağlı değişebilir, bende bir gün sürdü.

Portakal kabuğunu nasıl muhafaza edilir?

Yaklaşık 3 -5 dk bekledikten sonra buzdolabı poşetine 1 yemek kaşığı portakal kabuğu konularak ard arda 2 düğüm atılır. Daha sonra düğümler arası makasla kesilerek kağıt bardak veya plastik bir kaba yerleştirilen kabuklar gerektiğinde kullanılmak üzere buzluğa konulur.

Portakal Draje nasıl yapılır?

Portakal Draje Yapılışı Portakalların kabuklarını soyup, kabuğun beyaz kısmını şeker veya çay kaşığı yardımıyla çıkartıyoruz. Daha sonra kalıplar halinde kesip soğuk suyun içine koyuyoruz. 1,5 gün boyunca kalıplardaki acılık gitsin diye bekletiyoruz. 3 saatte bir suyu yeniliyoruz.

Portakal kabuğu güneşte kurutulur mu?

Portakal kabuğu kurutma İlk önerimiz pek tabi portakal kabuklarınızı kurutmak. Portakal kabuklarınızı güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra eğer imkanınız varsa güneş alan bir yerde kurumaya bırakabilirsiniz.