Çok terlemenin nedeni ne olabilir?

İçindekiler:

  1. Çok terlemenin nedeni ne olabilir?
  2. Aşırı terleme hangi ilaç tedavisi?
  3. Çok terlemek hastalık mı?
  4. Çok terlemenin zararı var mı?
  5. Aşırı terlemeye hangi bitkiler iyi gelir?
  6. Sıcak havalarda Terlememek için ne yapmalı?
  7. Sıcakta terlemeyi ne önler?

Çok terlemenin nedeni ne olabilir?

Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.

Aşırı terleme hangi ilaç tedavisi?

Terleme Tedavisinde Kullanılan İlaçlar Nelerdir?
  • Oral Robinul (Glikopirolat)
  • Klonidin.
  • Propranolol.
  • Ditropan (Oksibutinin)

Çok terlemek hastalık mı?

Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.

Çok terlemenin zararı var mı?

Aşırı terleme sosyal hayatı olumsuz etkilerken bazı belirtilerle birlikte ortaya çıkıyorsa tehlikeli bir hal alır. Avrasya Hastanesi'nden İç Hastalıkları Uzmanı Uzm....Bu belirtiler;
  • Yüksek ateş,
  • Göğüste ağrı,
  • Nabızdaki artış,
  • Nefes darlığı,
  • Yaşanan ani kilo kayıpları

Aşırı terlemeye hangi bitkiler iyi gelir?

İçerisine adaçayı, papatya, kekik ve deniz tuzu attığınız ılık suda ayaklarınızı dinlendirerek, terleme probleminin yarattığı rahatsızlıkları hafifletebilirsiniz.

Sıcak havalarda Terlememek için ne yapmalı?

El, yüz, ense ve ayaklarınızı soğuk suyla yıkayın ya da ıslatın. Vücut ısınızın yükselmemesi için, daha sık duş alın. Klimanın tam karşısına oturmayın. Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının karşılanması için, su, soda, ayran, çay gibi şekersiz ve asitsiz, kafeinsiz içecekler tüketin.

Sıcakta terlemeyi ne önler?

- Sık sık duş almak, terlemeyi önleyecektir. Sıcak yaz günlerinde, günde bir defa duş almak ter kokusunun oluşmasını önler. - Sentetik kumaşlı kıyafetler giyilmemelidir.