SGK Evrak Takibi nereden yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK Evrak Takibi nereden yapılır?
  2. SGK Evrak Takip Nasıl Yapılır?
  3. E devletten evrak takibi nasıl yapılır?
  4. Evrak kodu nedir?

SGK Evrak Takibi nereden yapılır?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.

SGK Evrak Takip Nasıl Yapılır?

Bunun için TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi gerekmektedir. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. Doğrulama yaptıktan sonra sizi Sosyal Güvenlik Kurumu, DYS Evrak Takip sayfasına yönlendirecek ve sorgulama için başka SGK'ya ait başka bir siteye gitmeniz gerektiğini söyleyecek.

E devletten evrak takibi nasıl yapılır?

Bunlardan biri Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) kendi sitesi. Diğeri de emeklilik ile ilgili birçok işlemi halledebileceğiniz e-devlet Kapısı'dır. Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.

Evrak kodu nedir?

QR kod adını verdiğimiz kare kodun yanında bulunan yedişerli blok halında bulunan dört dizi rakam UYAP Evrak Doğrulama kodudur. ... Akıllı telefonlarla dosyaya daha çabuk ulaşabilmek için ise bu kodun yanında bir QR kod (barkod) da bulunabilir.