Ahmet Kayanın kaç kasedi var?

İçindekiler:

  1. Ahmet Kayanın kaç kasedi var?
  2. Ahmet Kaya şarkıları kimler söyledi?
  3. Ahmet Kaya ne zaman sürgüne gitti?
  4. Ahmet Kaya şiirleri kimin?

Ahmet Kayanın kaç kasedi var?

Yaşadığı ve müzik yaptığı yıllarda müziğinden çok hayatı ve kişiliği konuşuldu. Hakkındaki linç kampanyaları ölümünden sonra bile sürdü. 80'li ve 90'lı yıllarda aktif olarak müzik yaptı ve 26 albümü bulunuyor. Türkiye'de en fazla satılan albümlerden biri de Ahmet Kaya'nın Şarkılarım Dağlara isimli albümü.

Ahmet Kaya şarkıları kimler söyledi?

Gerçekten de Ahmet Kaya'nın şarkılarını dinleyen biri kendini bir anda Attila İlhan, Ahmed Arif, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Can Yücel, Enver Gökçe, Ülkü Tamer, Nevzat Çelik, Orhan Kotan gibi isimlerle tanışmış olarak bulabilirdi.

Ahmet Kaya ne zaman sürgüne gitti?

SÜRGÜNE GİTMEK ZORUNDA BIRAKILDI Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptığı dönemde Kaya'ya hakaret içeren "Vay şerefsiz" manşetini atmıştı. Hakkında birçok dava açılan Kaya, 16 Haziran 1999'da Fransa'ya sürgüne gitmek zorunda kaldı.

Ahmet Kaya şiirleri kimin?

Ahmet Kaya'nın 1988 yılında yayınlanan Başkaldırıyorum adlı albümünde yer alan iki şarkının söz yazarı yine Yusuf Hayaloğlu'dur. Hayaloğlu, Ahmet Kaya'nın ölümünün ardından Ahmet Kaya'ya hitaben İşte Gidiyorum adlı şiiri yazmıştır. Mine Hayaloğlu ile evli idi.