Göz beyazında kanlanma neden olur?

İçindekiler:

  1. Göz beyazında kanlanma neden olur?
  2. Göz damarı neden kanar?
  3. Göz arkası kanaması ne demek?
  4. Göz kanarsa ne olur?

Göz beyazında kanlanma neden olur?

Göz kanlanması, gözün beyaz olan kısmının ön yüzeyini örten zar tabaka olarak bilinen konjoktiva yüzeyindeki damarların genişlemesi sonucu oluşur. Çok ender olarak da bu damarlarda olan çatlamalar kanlanmaya neden olur. Kanlanma tek bir gözde, sıklıkla da her iki gözde görülür.

Göz damarı neden kanar?

Gözde bulunan damarlar oldukça hassas ve kırılgan olduğu için zedelenmeye oldukça müsaittir. Öksürme, hapşırma, kusma, ağır yük kaldırma, tansiyon, lens takmak, alerjik reaksiyonlar gibi birçok durumdan dolayı göz kanlanması oluşabilir.

Göz arkası kanaması ne demek?

Göz arkası kanamasının başlıca görülme sebebi Diyabetik Retinopati yani şeker hastalığının gözün retina denen görme hücrelerinden oluşan ağ tabakasında yer alan kan damarlarını etkileyerek, çalışmasını bozmasıdır.

Göz kanarsa ne olur?

Gözün içini dolduran şeffaf jel maddesine ise vitreus denir. Net bir görüntü oluşabilmesi için ışınların vitreusu geçerek retinaya dağılmadan ulaşması gereklidir. Göz içinde kanama geliştiği zaman vitreusun şeffaf yapısı bozulur ve ışınlar retinaya net olarak ulaşamaz. Sonuçta görme kaybı oluşur.