Erkeklerde neden çok sivilce çıkar?

İçindekiler:

  1. Erkeklerde neden çok sivilce çıkar?
  2. 30 yaşından sonra neden sivilce çıkar?
  3. 11 yaşında sivilce neden çıkar?
  4. Ergenlık sivilceleri kaç yaşında biter?
  5. Hangi hormon bozuklugu sivilce yapar?
  6. Kadınlarda kaç yaşına kadar sivilce çıkar?
  7. Stres sivilcesi nasıl olur?

Erkeklerde neden çok sivilce çıkar?

Testosteronun aşırı üretimi, yüksek miktarda sebum üretimine yol açabilir. Bu yüzden androjen seviyelerindeki dalgalanmalar akneye neden olabilir. Öyle ki, akne problemi yaşayan kişilerin yaşamayanlara göre daha fazla testosteron ürettiğini gösteren araştırmalar bulunmaktadır (2).

30 yaşından sonra neden sivilce çıkar?

Bu yaşlardaki sivilce sorunu stresten, temizlik hatalarından veya hormon bozukluklarından kaynaklanabilir. Kendi kendinize çözüm üretmeye çalışmadan önce bir uzmana başvurmanız gerekir. Sebebe yönelik tedavinin yanı sıra, uzmanın önereceği özelliklerdeki kozmetikler de bu sorundan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

11 yaşında sivilce neden çıkar?

Ergenlik dönemi kızlarda 11-16, erkeklerde ise 14-18 yaşları arasında yaşanıyor. Genellikle gençlerin yüzde 85'inde bu tür sivilceler çıkar. Ergenlik döneminin dışında, stres, güneş ışınları ve kozmetikler ergenlik sivilcesi oluşumunda etkili.

Ergenlık sivilceleri kaç yaşında biter?

Ergenlik sivilceleri 4-6 yıl devam eder. Bazen 40'lı yaşlara kadar sürebilir. Tedaviye başlayan kişilerin bunun uzun süreceği konusunda bilgilendirilmeleri gerekir. Hafif aknelerde cildin aşırı yağını temizleyici ve bakteri üremesini engelleyici ürün kullanılması çoğu kez yeterlidir.

Hangi hormon bozuklugu sivilce yapar?

Androjenler (en önemli androjenik hormon testosterondur) hem erkek hem de kadınlarda bulunan hormonlardır. Ergenlik dönemiyle birlikte androjen seviyesinde artış olur. Androjenler yağ bezlerinin aşırı çalışmasına yol açar ve bu durum sivilce oluşumuna zemin hazırlar.

Kadınlarda kaç yaşına kadar sivilce çıkar?

Ergenlik dönemi kızlarda 11-16, erkeklerde ise 14-18 yaşları arasında yaşanıyor. Genellikle gençlerin yüzde 85'inde bu tür sivilceler çıkar. Ergenlik döneminin dışında, stres, güneş ışınları ve kozmetikler ergenlik sivilcesi oluşumunda etkili. Peki ergenlik sivilcesi nedir?

Stres sivilcesi nasıl olur?

Stres - Sivilce İlişkisi Garner'ın yaptığı çalışmalara göre (2), sivilce problemi yaşayan birisi stresli bir dönem içerisindeyse, sebum hücreleri yukarıya doğru harekete geçiyor. Bu durum da daha fazla sivilce oluşumuna, kıl hücrelerinin tıkanmasına ve ciltte daha fazla yağ üretimine sebep oluyor.