Mor Orkide bakımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Mor Orkide bakımı nasıl yapılır?
  2. Orkide ne zaman kök verir?
  3. Orkide saksısı şeffaf olmak zorunda mı?
  4. Orkidenin susuz kaldığı nasıl anlaşılır?
  5. Orkide Kökleri neden sararır?
  6. Keiki ne zaman çiçek açar?

Mor Orkide bakımı nasıl yapılır?

Orkide, fazla suyu sevmez. Her ne kadar direnaj delikli bir saksının içine de koymuş olsanız, kökte kalan suyun fazla olması orkideyi çürütebilir. Bu nedenle hassas bir sulama dengesine sahip olan bitki, 4 ya da 7 günde bir sulanmalıdır.

Orkide ne zaman kök verir?

Ben kestiğim dalı hep yakarım. Böylelikle 2 haftayı bulmadan yeni dal alt boğumdan selam verir. Eğer dal çıkmadan yaprak vermeye başlamışsa kök kendini yukarı taşıyor demektir. Yaprak açma dönemi bitmeden de çiçeklenmez.

Orkide saksısı şeffaf olmak zorunda mı?

Orkide için 10-12 cm civarında ufak saksılar uygundur. Saksılarını daha çok şeffaf tercih etmeli ve bu sayede köklerinin ışık almasını sağlamalısınız. Orkide saksının mutlaka direnaj delklerine sahip olması gerekir.

Orkidenin susuz kaldığı nasıl anlaşılır?

Orkide çiçeğinin çok susuz kalması durumunda yaprakları aşağı doğru sarkar ve yapraklar buruşmaya meyleder. Bu durumda bulunan orkide çiçeği kimi zaman kurtulabilir.

Orkide Kökleri neden sararır?

İki yıl + uzun süre toprak değiştirmemek kök çürüme sebebidir. Orkide çam kabukları eskidikçe ufalanabilir hale gelir ve kendiliğinden ufalanmaya, toz haline gelmeye başlar. Bu da kökler arasında yer yer hava boşluğu olmayan birikimlere yol açar ve havasız kalan kökler çürür.

Keiki ne zaman çiçek açar?

Düzenli bakım ile keiki ile elde edilen yeni orkide 2-3 yıl içerisinde çiçek açar.