Ein eine Neye göre?

İçindekiler:

  1. Ein eine Neye göre?
  2. Der ein mı Eine mi?
  3. Artikel nasıl bulunur?
  4. Der artikeli nerede kullanılır?
  5. Almanca artikel ne demek?
  6. Der ne demek?
  7. Der nedir tıp?
  8. Farsça der ne demek?
  9. Osmanlıca der ne demek?
  10. Derc ne demek Osmanlıca?
  11. Osmanlıca derin ne demek?
  12. Derre ne demek?
  13. Derin mana ne demek?

Ein eine Neye göre?

Almancada "ein/eine/einen" isimlerin önüne geldiğinde isme "bir ..." anlamı katar. Yani İngilizcedeki "a" sözcüğü gibidir. Eğer isim eril veya nötr ise "ein", dişi ise "eine" şeklinde yazılır.

Der ein mı Eine mi?

Die artikelli olan kelimeler eine alırken, das ve der artikelliler ein alır. Bunun haricinde einen'in kullanımı biraz daha farklı, der artikelli kelimelerde ismin -i hali için kullanılıyor.

Artikel nasıl bulunur?

Almanca'da bütün cins isimlerin önünde artikel denilen "der, das, die" sözcüklerinden biri bulunur. Bu sözcüklerin Türkçe karşılıkları yoktur ve dilimize tam olarak çevrilemezler. Bu kelimeler önünde bulundukları ismin bir parçası gibidirler.

Der artikeli nerede kullanılır?

Kelime ögrenirken mutlak artikeli ile ögrenmeye calisiniz. Mevsimler, aylar, günler der Artikel'ini alır. ismin sonu “-ig, -ich, -ling” ile bitiyorsa o isim der Artikel'ini alır. Son hecesi “-ant, -eur, -ent, -ier, -iker“ ile bitiyorsa kelimeler der Artikel'ini alır.

Almanca artikel ne demek?

Artikel, diger adiyla “Tanimlik” nedir ve Almancada neden gereklidir? Adindan da anlasilacagi gibi kelimelerin tanimlanmasina ve anlamlarini kazanmalarina yardimci olur. Tanimliklar cekimlenerek kelimenin anlaminin farklilasmasina, farkli ifadeler kazanmasina yardimci olabilir, anlami kuvvetlendirebilirler.

Der ne demek?

der / در "İçine, içinde" mânâsında ön ek.

Der nedir tıp?

granülsüz endoplazmik retikulum Ökaryot hücrelerin sitoplazmasında bulunan, üzerlerinde ribozom bulunmayan, genellikle küçük kesecikler biçiminde dağınık veya belli bölgelerde toplanmış görülen steroit, lipit ve karbonhidrat sentezleyen hücrelerde bol bulunan bir organel, düz endoplazmik retikulum.

Farsça der ne demek?

Farsça dar در "kapı" sözcüğünden alıntıdır. Farsça sözcük Eski Farsça dvara- "a.a. " sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Avesta (Zend) dilinde aynı anlama gelen dvara- sözcüğü ile eş kökenlidir. ... Sanskritçe sözcük Hintavrupa Anadilinde aynı anlama gelen yazılı örneği bulunmayan *dhwer- biçiminden evrilmiştir.

Osmanlıca der ne demek?

der ::: (f. s.) : "yırtan, yaran, yırtıcı, delen" mânâlarına kelimeyi sıfatlaştırır.

Derc ne demek Osmanlıca?

derc / درج / دَرْجْ Katmak. Kitaba koymak. Nakışlı kâğıt üzerine yazılan yazı. Hattatın yazılmış kâğıt tomarı.

Osmanlıca derin ne demek?

amik / amîk / عميق Dibi çok aşağıda, derin.

Derre ne demek?

derre, dere ~ دره ، دره derre, dere ::: (f. i.) : dere. derre-i âsmân ::: saman uğrusu, Samanyolu, (bkz. : kehkeşân).

Derin mana ne demek?

Gerçeği ve doğruyu ifade eden ince ve derin mânâ.