Fosfor nasıl elde edilir?

İçindekiler:

  1. Fosfor nasıl elde edilir?
  2. Hayalet boya nasıl kullanılır?
  3. Tahta kalemi lekesi nasıl temizlenir?
  4. Koli Kalemi lekesi nasıl çıkar?
  5. Aseton mürekkep lekesini çıkar mi?

Fosfor nasıl elde edilir?

Fosfat kayalarının SiO2 ile karıştırılarak elektrik fırınlarında kok kömürü ile indirgenmesi ile elde edilir. Bu reaksiyon sırasında P4 molekülleri gaz fazına geçer. Su ile soğutularak beyaz fosfor halinde yoğunlaştırılır. Diğer bir elde ediliş prosesi ise aşağıdaki reaksiyon sonucunda gerçekleşir.

Hayalet boya nasıl kullanılır?

Boyamak istediğiniz ürün üzerine, yumuşak bir boya fırçası ile 2-3 kat sürdüğünüz karanlıkta parlayan boya, gündüz vaktinde ve ışık alan bir ortamda bırakılıp ışığı soğurması beklenir.

Tahta kalemi lekesi nasıl temizlenir?

Tahta kalemi lekesi, ispirtolu bez ile temizlenir. Ahşap temizleyici gibi özel leke temizleyici sıvıları varsa temiz bir kumaşa uygulanır ve yüzey tekrar silinir. Rutubetli temiz bir bez ile yüzeydeki kalıntılar temizlenir. Tüm izler ortadan kaybolunca, yüzey kurutulur.

Koli Kalemi lekesi nasıl çıkar?

Deri, koltuk, giysi ya da herhangi bir eşyanız keçeli kalem lekesi olduysa ne kadar hızlı müdahale edilirse o kadar çabuk çıkar. Aseton ve alkol bu lekeleri çıkarmada oldukça iyi bir yöntem. Ancak bir pamuk ile ovalamadan lekenin üzerine hafifçe bastırarak uygulamak gerekir. Aksi halde derilerin yüzeyi zarar görür.

Aseton mürekkep lekesini çıkar mi?

Tek yapmanız gereken asetonu bir pamuğun üzerine dökmek ve mürekkep lekesi olan bölgeyi bu pamukla silmek. Aseton cildinizi tahriş etmeden mürekkep lekesini çıkaracaktır.