Ön büro görevlisi ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Ön büro görevlisi ne iş yapar?
  2. Adliyelerde Ön Büro nedir?
  3. Ön büro Folio nedir?
  4. Ön büro bölümleri nelerdir?
  5. Otel bölümleri nelerdir?
  6. Rezervasyon nedir çeşitleri nelerdir?
  7. Otelde ön kasa nedir?
  8. Otellerde kullanılan paket programlar ön büro yönetimine ne tür kolaylıklar sağlar?
  9. Twin bed yatak ne demek?

Ön büro görevlisi ne iş yapar?

Ön Büro Elemanı Kimdir? Otel ve benzeri konaklama hizmeti sağlayan tesislerde, dershaneler ve dil kursları gibi eğitim kurumlarında, seyahat acentelerinde, gelen müşterileri karşılayarak gerekli işlemleri yapan kişidir. Görevli, müşterilere gerekli bilgileri verir, ilgili departmanlara yönlendirir.

Adliyelerde Ön Büro nedir?

MADDE 164 ‒ (1) Mahkeme ön büro personelinin görevleri şunlardır: a) Kapalı dosyalarda; mağdur, şikâyetçi, suçtan zarar gören, katılan ve vekilleri ile sanık ve müdafiin talebi hâlinde kapak bilgisi, belge ve karar örneğini kimlik tespiti yaparak vermek.

Ön büro Folio nedir?

FOLIO : Misafirlerin konaklamaları süresince harcamalarının kaydedildiği hesap cetvelidir.

Ön büro bölümleri nelerdir?

Ön büronun temel bölümleri olan resepsiyon, danışma ve ön kasa' nın bu bankoda yerleşimi ise genellikle şu şekildedir. Kapıya yakın kısımda danışma, ortada resepsiyon ve asansöre (veya merdivenlere) yakın kısımda ön kasa yer almalıdır.

Otel bölümleri nelerdir?

Otel Departmanları

  • Ön Büro Resepsiyon Departmanı
  • Housekeeping Departmanı
  • Yiyecek İçecek Departmanı ve Mutfak Departmanı
  • Teknik Servis Departmanı
  • Personel ve insan kaynakları Departmanı
  • Muhasebe Departmanı
  • Satınalma Departmanı
  • Satış ve Pazarlama Departmanı

Rezervasyon nedir çeşitleri nelerdir?

Seyahat acentelerinde rezervasyon çeşitleri; otel rezervasyonu, uçak bilet rezervasyonu vb. münferit ve grup rezervasyonlarıdır. Rezervasyon süreci, kişi veya grupların rezervasyon için seyahat acentelerine başvurması ile başlar.

Otelde ön kasa nedir?

*Ön Kasa (Front Cashier): Konukların otele girişinden itibaren konaklama ile ilgili hesapları ön kasada tutulur ve tahsilatlar da ön kasada yapılır.

Otellerde kullanılan paket programlar ön büro yönetimine ne tür kolaylıklar sağlar?

En çok tercih edilen otel otomasyon programları; FİDELİO, Takip açısından işletmelere bir çok kolaylıklar sağlar. Acentalar için komisyon hesaplama, indirim tanımlama ve esnek fatura olanağı vardır. Diğer otomasyon programlarına göre pahalıdır.

Twin bed yatak ne demek?

Twin Room - Twin Bed Ne Demek?: Otel odasında iki kişinin kalabileceği, iki ayrı yatağın bulunduğu oda anlamına gelir. Triple Room Ne Demek?: Otel odasının üç kişinin konaklayabileceği anlamına gelmektedir. Bu oda tipinde; bir tane 2 kişilik yatak ve bir tane de tek kişilik yatak olabilir.