TSE damgası nin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. TSE damgası nin anlamı nedir?
  2. Damgasının anlamı nedir?
  3. Kullanma kılavuzunun anlamı nedir Eodev?
  4. Imza ne demek kısaca?
  5. TSE nelere bakar?
  6. TSE belgesi nasıl alınır?
  7. Kullanma kılavuzunun anlamı nedir kısaca?
  8. Garanti belgesinin anlamı nedir Eodev?
  9. Imzanın işlevi nedir?
  10. Imla ne anlama gelir?

TSE damgası nin anlamı nedir?

TSE, Türk Standartları Enstitüsü kurumunun kısaltmasıdır. Çeşitli mal ve ürünlerin üzerinde bulunabilir. TSE damgası, Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen ve malların tespit ve kontrolünün sağlandığını gösteren bir damgadır. Üretim yapan firmalara ve firma tarafından üretilen mallara verilir.

Damgasının anlamı nedir?

Bir şeyin üzerine bir nişan, bir işaret basmaya yarayan araç. Bu araçla basılan nişan, işaret. Bir kimsenin adını kötüye çıkaran, yüz kızartıcı durum. Bir şeyin kime, hangi çağa ait olduğunu gösteren belirgin iz, işaret, nitelik.

Kullanma kılavuzunun anlamı nedir Eodev?

Kullanma kılavuzu, bir şeyin doğru ve bilinçli kullanılmasına yönelik temel bilgi içeren kitapçıktır. Üretilen her malzemenin bir kullanma kılavuzu olduğu söylenebilir. Kullanma kılavuzundaki bilgiler, genellikle teknik içeriklidir.

Imza ne demek kısaca?

İmza veya Signatür (Latince: Signare - İngilizce: Signature - Farsça: امضا), kişinin el yazısı ile kendi adı veya kendisine ait anlamlı bir şekil veya kelime olan, kişinin imzaladığı belgede yazanı onayladığı ve ona uyacağını gösteren işarettir.

TSE nelere bakar?

Türk Standardları Enstitüsü'nün görevleri şunlardır : - Standardlar konusunda her türlü bilimsel teknik incelemelerle araştırmalarda bulunmak, yabancı ülkelerdeki benzer çalışmaları takip etmek, uluslararası ve yabancı standard kurumları ile ilişkiler kurmak ve bunlarla işbirliği yapmak. ...

TSE belgesi nasıl alınır?

Hizmet Yeterlilik Belgesini sadece TSE temsilciliklerine ve/veya bölge müdürlüklerine www.tse.org.tr internet adresinden temin edecekleri "Başvuru Formu" ile veya "online başvuru " bölümünden başvuru yaparak belge alınabilir.

Kullanma kılavuzunun anlamı nedir kısaca?

Kullanma kılavuzu, bir şeyin doğru ve bilinçli kullanılmasına yönelik temel bilgi içeren kitapçıktır. Üretilen her malzemenin bir kullanma kılavuzu olduğu söylenebilir.

Garanti belgesinin anlamı nedir Eodev?

Garanti belgesi, imalatçı-üretici veya ithalatçıların, sattıkları, ücretsiz olarak yenisi ile değistirilmesinin, tamirinin, bedel iadesinin veya bedel indiriminin taahhüt edildiğini ve satıcı ile tüketicinin yükümlülüklerini gösteren belgedir.

Imzanın işlevi nedir?

Mektup, yazı, belge ve beyannâme gibi hususi ve resmî evrak altında onun görüldüğünü, onaylandığını veya aidiyetini ifade etmek üzere yer alan imza eski çağlardan beri çeşitli devletlerde, farklı meslek ve sanat teşekküllerinde değişik şekillerde görülmüştür.

Imla ne anlama gelir?

İmla veya yazım, bir dilin söz varlığını o dilde yürürlükte olan ses, şekil, köken vb. kurallara uygun olarak yazıya geçirme; dildeki sözleri kurallarına uygun olarak yazma.