Ellerde titreme hangi hastalığın belirtisi?

İçindekiler:

  1. Ellerde titreme hangi hastalığın belirtisi?
  2. Essential tremor Nedir?
  3. Genç yaşta ellerde titreme neden olur?
  4. Çocuklarda el titremesi neden kaynaklanır?

Ellerde titreme hangi hastalığın belirtisi?

Genellikle Parkinson hastalığı ile ilişkilendirilen el titremesi, hipertiroidi, epilepsi ve multiple skleroz gibi pek çok farklı hastalıktan kaynaklanabilir. Bu yüzden el titremesi nedenleri açısından iyi araştırılmalı ve atta yatan hastalığın tanısı konarak tedavi edilmelidir.

Essential tremor Nedir?

Tremor türlerinden biri olan Esansiyel Tremor, ellerde, bacaklarda, seste, gövde de ve kalçada görülen ritmik titremeye yol açan nörolojik hastalıktır. Günlük pratikte en sık rastlanılan hareket bozukluğu olan Esansiyel tremor cinsiyet farkı gözetmeksizin sıklıkla 60 yaş üzerinde gözlenir.

Genç yaşta ellerde titreme neden olur?

Stres, heyecan, aşırı kafein alımı, fiziksel yorgunluk veya kan şekeri düşüklüğü el titremesini artırırken, bazen ciddi hastalıklar da bu durumu tetikleyebiliyor. Genç, orta ya da ileri yaş fark etmeksizin her bireyde ortaya çıkabilen el titremesi nedene yönelik yöntemlerle tedavi edilebiliyor.

Çocuklarda el titremesi neden kaynaklanır?

Yetişkin, genç ve çocuklarda el titremesi, fiziksel tremora bağlı olarak gerçekleştiğinde bu durum çoğunlukla kişinin duygu durum değişiklikleri ile ilgili olur. Kişi heyecanlanınca, kaygılanınca, korkunca ya da sinirlenince el titremesi oluşabilir.