Tok sözlü olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Tok sözlü olmak ne demek?
  2. Tetikte beklemek ne demek?
  3. Göz göze gelmek deyim midir?
  4. Göz göze gelmek nasıl yazılır?
  5. Göz göre göre nasıl yazılır?
  6. Ağır mı ağır Nasıl Yazılır?

Tok sözlü olmak ne demek?

Tok sözlü deyiminin anlamı:Sözünü esirgemeden, çekinmeden, hatır gönül dinlemeden söyleyen. ➡Tok sözlü deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Rahmetli tok sözlü bir insandı.

Tetikte beklemek ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Her an uyanık ve hazır bulunmak.

Göz göze gelmek deyim midir?

Göz göze gelmek deyiminin anlamı ve açıklaması Bakışlarına denk gelmek, bir bakışla karşılaşmak. "Bir an ikisi de göz göze geldiler, artık sözler değil, gözler konuşuyordu."

Göz göze gelmek nasıl yazılır?

İsim durum ekleri ve iyelik ekiyle yapılan ikilemeler de ayrı yazılır: baş başa, diz dize, el ele, göz göze, iç içe, omuz omuza, yan yana; baştan başa, daldan dala, elden ele, günden güne, içten içe, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), dişe diş, göze göz, teke tek; ardı ardına, boşu boşuna, günü gününe, peşi peşine ...

Göz göre göre nasıl yazılır?

Yazarı: Belli ve apaçık olarak, herkesin gözü önünde, olacağı bilindiği hâlde önlem alınmadan anlamına gelir. Bu kelime genellikle göz göregöre şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı göz göre göre şeklinde olmalıdır.

Ağır mı ağır Nasıl Yazılır?

Ağır ağır mı?” yoksa “Ağırağır ?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Ağırağır şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ağır ağır şeklinde olmalıdır.