Emekli maaş kesintileri nasıl öğrenirim?

İçindekiler:

  1. Emekli maaş kesintileri nasıl öğrenirim?
  2. SSK emekli hastane kesintisi ne kadar?
  3. Emekli maaşındaki kesinti nedir?
  4. Maaşta kesinti neden olur?

Emekli maaş kesintileri nasıl öğrenirim?

Emekli aylığınızdan bir icra dosyası için kesinti yapılıyorsa bunu e-Devlet Kapısı altında "Emekli Ödeme Bilgileri" başlığı altında görebilirsiniz. Bu sayfadayken geçmiş aylara ait aylık ve kesinti bilgilerinize ulaşmak için "Yeni Sorgu" butonuna basarak gelen ekranda ay ve yıl seçerek sorgulama yapabilirsiniz.

SSK emekli hastane kesintisi ne kadar?

Emeklilerden ilaç katılım payı , çalışanlardan ise olarak alınmaktadır. Emeklilerin ilaç katılım payları emekli maaşlarından kesilirken çalışanların ilaç bedeli ise eczanelerden ödenmektedir.

Emekli maaşındaki kesinti nedir?

– Devlete olan borçlarınızdan veya bu borçların icra takibine girmesinden dolayı aylığınızdan ¼ oranında bir kesinti yapılır. – Nafaka borcunuz var ise ve bu durum dolayısı ile dava edilmişseniz emekli maaşınız nafaka bedelinden azsa tamamına el konur.

Maaşta kesinti neden olur?

– Devlete olan borçlarınızdan veya bu borçların icra takibine girmesinden dolayı aylığınızdan ¼ oranında bir kesinti yapılır. – Nafaka borcunuz var ise ve bu durum dolayısı ile dava edilmişseniz emekli maaşınız nafaka bedelinden azsa tamamına el konur. ... – Banka kredi kartı ve kredi borcu nedeniyle maaş azalabilir.