Yurtdışından gelen telefon kayıt ücreti ne kadar?

İçindekiler:

  1. Yurtdışından gelen telefon kayıt ücreti ne kadar?
  2. Yurtdışından gelen telefon kaydı nasıl yapılır?
  3. Yurtdışından telefon getirmek kaç tane?
  4. iPhone actirma ne kadar?

Yurtdışından gelen telefon kayıt ücreti ne kadar?

Ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri telefonlar için 2020 yılında 1838,70 lira olarak uygulanan harç tutarı ise yeni yılda 2 bin 6 lira olarak ödenecek. 2021 yılında MTV ne kadar olacak?

Yurtdışından gelen telefon kaydı nasıl yapılır?

Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.

Yurtdışından telefon getirmek kaç tane?

tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanununun 235/3. Maddesi Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye'ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremeyecek. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorunda.

iPhone actirma ne kadar?

Buna göre 1500 TL civarında olan IMEI kayıt ücreti, 2020 yılından sonra %22.58 oranında zamlanarak 1838 TL olacak. Haliyle yurt dışından akıllı telefon getirmek konusunda fiyatlar biraz daha yükselmiş olacak. Buna iPhone 11 Pro modelinden örnek verebiliriz. Telefonun yurtdışı satış fiyatı 999 dolar.