Konya Sille kaç yıllık?

İçindekiler:

  1. Konya Sille kaç yıllık?
  2. Sille ne amaçla yapılmıştır?
  3. Sille köy mü?
  4. Sille hangi yöreye aittir?
  5. Sille tarihi nedir?
  6. Sille'de kaç kilise var?
  7. Sille'de kaç tane kilise var?
  8. Silleye hangi otobüs gider?
  9. 5000 yıllık tarihi Sille Köyü içerisinde yer alan kesmesiyle taşından inşa edilmiş günümüzde de restore edilerek ziyarete açılmış olan kilisenin adı nedir?
  10. Sille Antik Kenti ne amaçla yapılmıştır?
  11. Konya'daki kilisenin adı nedir?
  12. Konya'da hangi tarihi eserler vardır?
  13. Konya'nın en güzel yeri neresi?
  14. Konya'da antik kent var mıdır?
  15. Aya Elenia Müzesi nerede?
  16. Konya Kelebekler Vadisi hangi Otobüs gider?

Konya Sille kaç yıllık?

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden izler taşıyan, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri Sille Mahallesi, Aya Elena Kilisesi, camileri, köprüleri ve evleri ile farklı kültürleri bir arada yaşatıyor.

Sille ne amaçla yapılmıştır?

MS 327 yılında ilk Hıristiyan aristokrat olan Bizans İmparatoru Konstantin'in annesi Helena, hac için Kudüs'e giderken Sille'deki ilk Hıristiyanlık dönemine ait oyma mabetleri görünce bir kilise inşa ettirmeye karar vermiştir. ... Aya Elena Kilisesi'nin inşaatında, düzgün kesme Sille taşı kullanılmıştır.

Sille köy mü?

Sille, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı merkeze 8 km uzaklıkta bulunan şirin bir köy.

Sille hangi yöreye aittir?

Malumunuzdur meşhur Konya Türkülerinden Sille Türküsünde “Şu Sille'den gece geçtim” diye bahsi geçen Sille, Konya'mızın şirin bir mahallesidir. Antik kent statüsünde olan Sille'nin çok eskilere dayanan bir tarihi vardır. Yazımızın konusu olan Sille türküsünün sözleri anonim olup Rıza Konyalı tarafından derlenmiştir.

Sille tarihi nedir?

Sille, Frigyalılar'dan bugüne değin yerleşim görmüş ve Bizans döneminden itibaren de Konya'nın önemli bir yerleşim yeri ve Erken Hristiyanlık devrinin ilk merkezlerinden, İstanbul-Kudüs arasındaki hac yolunun önemli bir durak noktası olmuştur. ... Sille'nin etrafında bulunan tepelerin büyük bir kısmı tüften oluşmuştur.

Sille'de kaç kilise var?

Macar gezgin Bela Horvarth 1913 yılında Anadolu'ya yaptığı gezisinde tuttuğu notlarda o yıllarda Sille'de 60 adet kilisenin ayakta olduğunu yazmıştır. Köyde yumuşak volkanik kayalara oyulmuş pek çok küçük kilise, Osmanlı mezar taşları ve günümüze kadar gelebilmiş Archangelos Michael kilisesi ziyaret edilebilir.

Sille'de kaç tane kilise var?

Çok güzel bir köy. Belediye bölgeyi restore etmiş, kafeler, restoranlar açılmış. Ahşap işçiliğinin enfes örnekleri olan mescitler var.

Silleye hangi otobüs gider?

Bu Otobüs hatları Sille yakınından geçiyor: 64-A, 64-B.

5000 yıllık tarihi Sille Köyü içerisinde yer alan kesmesiyle taşından inşa edilmiş günümüzde de restore edilerek ziyarete açılmış olan kilisenin adı nedir?

Sille'de turizmin gelişmesi için Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Süt Şapeli, Türkiye'nin ilk Zaman Müzesi olmuştur.

Sille Antik Kenti ne amaçla yapılmıştır?

Bugün Konya merkeze 8 km kadar uzaklıktaki Sille kasabasını gezeceğiz. ... Sille'deki en önemli tarihi yapı Aya Elenia Kilisesi, Hz. İsa'nın doğumundan 327 sene sonra Bizans imparatoru Konstantinus'un annesi Helena hac için Kudüs'e giderken Sille'ye uğramış ve buraya Hristiyanlar için bir mabed yaptırmak istemiş.

Konya'daki kilisenin adı nedir?

Aziz Pavlos Kilisesi veya Sen Pol Kilisesi, Konya'nın Meram ilçesinde bulunmakta olan tarihî bir Roma Katolik Kilisesi'dir.

Konya'da hangi tarihi eserler vardır?

  • Konya Selimiye Cami (Sultan Selim Camii)
  • İplikçi Camii.
  • Şems Tebriz-i Türbesi ve Camii.
  • Aziziye Cami.
  • Beyşehir Eşrefoğlu Cami.
  • Alaeddin Cami.
  • Nasreddin Hoca Türbesi. Müzeler.
  • Mevlana Müzesi.
Daha fazla öğe...•Hicri

Konya'nın en güzel yeri neresi?

Konya'nın en güzel ve en doğal yerlerinden olan Meram Bağları, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde bile anılıyordu. Temiz havası ve eşsiz doğası ile dikkat çeken Meram Bağları ve Bahçeleri, şimdilerde mesire yeri olarak kullanılıyor.

Konya'da antik kent var mıdır?

Kilistra Antik Kenti Konya'nın 45 kilometre güney-batısında, Meram ilçesine bağlı Hatunsaray (Lystra) Beldesi Gökyurt Köyü içerisindedir.

Aya Elenia Müzesi nerede?

Aya Elenia kilisesi ve müzesi, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı olan bir yerleşim yeri olan Sille'de yer almaktadır. Sille, Selçuklu'ya 8 km uzaklıktadır. 1.0.3 Aya Eleni Kilisesi Nerede?

Konya Kelebekler Vadisi hangi Otobüs gider?

“Kültürpark veya Yazır hareket merkezinden 47 numaralı otobüs ile Tropikal Kelebek Bahçesi'ne ulaşabilirsiniz. Kültürpark'tan hareket eden 47 no'lu otobüs Nalçacı Cad. - Kerkük Cad. - Eski Manifaturacılar - Kent Plaza - Aydınlıkevler ve son olarak İsmail Kaya Caddesi'nde yer alan Tropikal Kelebek Bahçesi'ne ulaşıyor.