Proje raporu nasil yazılır?

İçindekiler:

  1. Proje raporu nasil yazılır?
  2. Raporda giriş kısmına ne yazılır?
  3. Makalenin özet bölümü nasıl yazılır?
  4. Makalede özete ne yazılır?
  5. Makalede tartışma bölümü nasıl yazılır?

Proje raporu nasil yazılır?

Tek bir cümle ile (mümkünse 12 kelimeyi geçmeyen) proje çalışması hakkında genel bir fikir verecek şekilde oluşturulmalıdır. Projenin ana başlık ve alt başlıklarının birbirine nasıl bağlı olduğunun gösterildiği ve sayfa numaralarının yer aldığı listedir.

Raporda giriş kısmına ne yazılır?

Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız. 2. “Giriş” bölümüne hipotezinizi, savunduğunuz düşünceyi yazarak başlayabilirsiniz.

Makalenin özet bölümü nasıl yazılır?

Özet neleri içermeli Problemle bağlantılı olarak araştırmayı yapma ve makaleyi yazma motivasyonuna bir cümleyle işaret edilebilir. Bu çoğu zaman araştırma için çıkış noktanızı belirten bir ifadedir ve amacınızı açıklamak üzere temel oluşturur. Daha sonra araştırmanın ne amaçla gerçekleştirildiği ortaya konulmalıdır.

Makalede özete ne yazılır?

Özetler, yazar tarafından araştırma makalelerini özetlemek için yazılan kısa paragraflardır. Özetler çoğu akademik dergide yer alır ve genellikle 100-200 kelimeyi geçmez. Özet, araştırma çalışmasının önemli noktalarını sağlayarak dergi makalesinin içeriğinin kısa bir özetini sunar.

Makalede tartışma bölümü nasıl yazılır?

Tartışma (Discussion) Bölümünü Nasıl Yazmalı ?

  1. Örneklem kısmında geçmiş zaman değil genel zaman kipi kullanılmalıdır.
  2. Giriş kısmı şimdiki zaman kipi kullanarak yazılmalıdır.
  3. Tartışma kısmında kullanılan örneklere ayrılan paragraf sayısı bir biri ile tutarlı olmalıdır.