Suyun geldiği nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Suyun geldiği nasıl anlaşılır?
  2. Amniyotik sıvı kaç ml olmalı?
  3. Ne zaman hastaneye gitmeli Gebelikte?
  4. Su geldikten sonra ne kadar beklenir?
  5. Hamilelikte su geldikten sonra hemen hastaneye gidilmeli mi?

Suyun geldiği nasıl anlaşılır?

Zar rahmin üstünden yırtılırsa sıvı seyrek ve yavaş gelir. Anne adayı bacaklarının arasından gelen sıvıyı akıntı ile karıştırabilir. Devamlı olabileceği gibi belirli zamanlarda da gelebilen sıvıya kasılmalar eşlik ediyorsa hazır olun doğum zamanı geliyor demektir!

Amniyotik sıvı kaç ml olmalı?

Amniyon sıvı miktarı, gebelik ilerledikçe artar ve 33. Haftadan sonra sabitlenir. 12 haftalık gebelikte ortalama 50 ml olan amniyon sıvısı, 20. Haftada 400 ml, doğuma yakın ise 1000 ml ye ulaşır.

Ne zaman hastaneye gitmeli Gebelikte?

Gebelik 37 haftadan daha küçükse ve sancılar başladıysa hastaneye gidilmelidir.

Su geldikten sonra ne kadar beklenir?

Tamamen boşalsa bile birkaç saate yeniden oluşur. Bebek asla kuru kalmaz! Gebeliğin 37. haftası itibariyle suları gelen anne adaylarının aktif doğumu yaklaşık 24 saat içinde başlar. Bu demek oluyor ki; su geldikten sonra sancıların kendiliğinden başlaması için önünüzde 24 saatlik bir süreniz var.

Hamilelikte su geldikten sonra hemen hastaneye gidilmeli mi?

Suyunuzun geldiğini düşünüyorsanız, ancak beklenen doğum tarihiniz henüz gelmediyse, sancınız olsun ya da olmasın, hemen hastanenizi ya da doktorunuzu aramalısınız. Çünkü böyle bir durumda bebeğiniz prematüre olarak kabul edilir ve acil müdahale gerektiren komplikasyonlar görülme ihtimali de olabilir demektir.