Vitiligo hastalığı geçer mi?

İçindekiler:

  1. Vitiligo hastalığı geçer mi?
  2. Vitiligo hastalığının ilacı nedir?
  3. Vitiligo nasıl gider?
  4. Vitiligo tedavi edilmezse ne olur?
  5. Vitiligo kansere çevirir mi?

Vitiligo hastalığı geçer mi?

Vitiligoda deri renginin kendiliğinden tekrar oluşması ortalama -20 hastada sıklıkla güneş gören yerlerde ve daha çok genç hastalarda gelişir. Ancak yine de bu şekilde tatmin edici sonuçların oluşması çok nadirdir. Bugün için vitiligonun kesin bir tedavisi yoktur.

Vitiligo hastalığının ilacı nedir?

Tedavide sınırlı alanlarda bulunan hastalıkta bazı kortizonlu kremler, yaygın olan hastalarda fototerapi (ışık) tedavileri, sürülecek güneşe karşı duyarlandırıcı ilaçlar, hücre transferi ve greftleme yöntemi ile yapılan tedaviler vardır.

Vitiligo nasıl gider?

Vitiligonun bilinen tam iyileştirme etkili bir tedavisi yoktur. Ancak uygulanan tedavi sürecinde renk değişimi durdurulabilir, yavaşlatılabilir ve cilde biraz renk geri kazandırılabilir.

Vitiligo tedavi edilmezse ne olur?

''Vitiligo olan bölgede pigment (deriye renk veren madde) olmadığı için deri güneşe karşı korumasızdır. Vitiligo hastaları, yaz aylarında güneşten korunmak zorundalar. Aksi halde güneş yanıkları meydana gelir. Bu durum kontrol edilmezse ileri aşamalarda deri kanserine yol açabilir.

Vitiligo kansere çevirir mi?

Hayır! Ancak vitiligo hastalığında derinin doğal korunma sistemi olan melanositler olmadığı için güneş kökenli cilt kanserleri daha sık gözlenmektedir. Ayrıca kontrolsüz kullanılan bazı tedavi yöntemleri deri kanseri riskini arttırabilir.