Kredi Garanti Fonu nedir kimler yararlanabilir?

İçindekiler:

  1. Kredi Garanti Fonu nedir kimler yararlanabilir?
  2. Garanti Fonu kefaleti nedir?
  3. KGF ödenmezse ne olur?
  4. Kredi Garanti Fonu limiti nedir?
  5. Hazine destekli kredi nedir?
  6. Devlet destekli kredi geri ödenmezse ne olur?
  7. KGF kredisi 2020 ne zaman?

Kredi Garanti Fonu nedir kimler yararlanabilir?

KGF, kurumsal bir kefalet kuruluşu olarak teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) ve KOBİ dışı işletmelerin, “müteselsil kefil” olmak suretiyle krediye erişimlerini sağlamaktadır.

Garanti Fonu kefaleti nedir?

KGF ( Kredi Garanti Fonu), KOBİ'lere destek vermek, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmek için kefalet sağlamak amacıyla kurulmuştur. KGF'nin sağladığı kefalet teminatı ile Garanti BBVA'nın kredi imkanlarından yararlanabilirsiniz.

KGF ödenmezse ne olur?

İşletmenin krediyi ödeyememesi durumunda banka KGF'den tazmin talebinde bulunur. KGF, tazmini karşılamak suretiyle kefaletten doğan sorumluluğunu “ getirir. İşletme ve kefilleri aleyhine, banka ile birlikte yasal işlemler başlatılarak kanuni takip yoluyla alacak tahsil edilir.

Kredi Garanti Fonu limiti nedir?

KGF'nin özkaynaklarından verilen kefaletlerde KOBİ başına kefalet üst limiti 3 milyon TL'dir. ... Hazine Desteğinden sağlanan fon kapsamında KOBİ ve İhracatçı KOBİ'ler için azami 25.000.000 TL, KOBİ dışı ve İhracatçı KOBİ dışı yararlanıcılar için azami 200.000.000 TL kefalet sağlanabilmektedir.

Hazine destekli kredi nedir?

Bankaların talep ettiği nitelikte teminatı sağlayamadığı için finansmana erişimde güçlük yaşanan işletmelere Kredi Garanti Fonu tarafından kefalet desteği sağlanan programdır. Bu programda sağlanan kefaletlerin kaynağı Hazine Müsteşarlığı Fonu'dur.

Devlet destekli kredi geri ödenmezse ne olur?

Kredi borcu ödenmediğinde yasal takip durumu dahil, kullanılan kredi faizinin en fazla %30 fazlası gecikme faizi uygulanıyor. Kredi ödemesi yapılmadığında kişinin banka hesaplarına el konulabilir. Maaşın %25 lik bir bölümüne de haciz gelebilir.

KGF kredisi 2020 ne zaman?

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Hazine destekli kefalet işlemleri kapsamında Kredi Garanti Fonu A.Ş.'ye kefalet limiti tahsis etmiştir. KOBİ ve KOBİ dışı işletmelere 31.12.2020 tarihine kadar kullandırım sağlanacaktır.