Site yöneticisi kaç para alır?

İçindekiler:

  1. Site yöneticisi kaç para alır?
  2. Site yönetimi aidat öder mi?
  3. Kat malikleri kurulunda yönetici ücret ödeme ile ilgili bir karar alınmamışsa ne olur?
  4. Site yönetimi seçimi kaç yılda bir yapılır?
  5. Site yöneticisi görevleri nelerdir?
  6. Site yönetiminde kimler aidat ödemez?
  7. Boş ev aidat öder mi?
  8. Kat malikleri kurulu toplantısında yönetim planını değiştirilmesi yönünde alınan karar hangi belgeye yazılır?
  9. Kat malikleri kurulu kararının yok hükmünde olması nedir?
  10. Site yönetimi iki yıllığına seçilir mi?
  11. Apartman yöneticisi seçimi kaç yılda bir seçilir?
  12. Site yöneticisi tek başına karar alabilir mi?
  13. Site yönetimi para cezası verebilir mi?
  14. Hangi durumlarda aidat ödenmez?
  15. Yönetim planının iptali davası kime karşı açılır?

Site yöneticisi kaç para alır?

Apartman yönetim planında yöneticiye bir ücret ödenmeyeceği belirtilmişse, yönetici kat maliklerinden biri ise ücret almaz. Fakat uğraşlarının karşılığı olarak genelde aidatlardan muaf tutulabilir. Kat malikleri kulununca yöneticinin giderlere katılıp, katılmayacağı eğer katılacaksa ne oranda katılacağı belirlenir.

Site yönetimi aidat öder mi?

Eğer bu konuda kat malikleri kurulu seçilen yöneticinin ücreti veya yönetim giderlerine katılıp katılmayacağı konusunda herhangi bir karar almamış ise mevcut yönetici kendisine düşen yönetim giderlerinin yarısına katılmaz yani ödemez. ...

Kat malikleri kurulunda yönetici ücret ödeme ile ilgili bir karar alınmamışsa ne olur?

Site ve Apartman Yöneticisinin Ücreti Bu konuda karar alınmamışsa; yönetici görevde bulunduğu süre içinde, payına düşen normal Yönetim giderlerinin yarısına katılmaz. Yönetici dışarıdan seçilmişse, alacağı ücret ve şartları, yönetici atanırken kat malikleri tarafından belirlenir ve karara bağlanır.

Site yönetimi seçimi kaç yılda bir yapılır?

Site yönetimi için seçilen site yöneticisi kat maliklerinin genel kurul toplantısında seçilir. Kat maliklerinin genel kurul toplantısı da yılda bir kez yapılıyor.Dolayısıyla site yönetimi seçimi yılda bir kez yapılıyor.

Site yöneticisi görevleri nelerdir?

Genel olarak yöneticinin görevi ana taşınmazı korumaktır. Yönetici, görevlerini yerine getirir iken gereken parayı kat maliklerinden toplayacak olup yine bu paranın toplanması da yöneticinin görevleri arasındadır.

Site yönetiminde kimler aidat ödemez?

Yasalarımız bir çok ödeme yükümlülüğünde istisnalar getirmiş olsa da aidat konusunda böyle bir ayrımcılık yoktur. Dolayısıyla kat malikleri veya kiracıların hepsi aidat ödemek zorundadır.

Boş ev aidat öder mi?

Boş daireye aidat verilir mi? Apartman aidatları; apartmanın kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi gibi giderleri için tüm kat maliklerinden eşit olarak toplanıyor. ... Yukarıda yer alan Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan "aidat" hükümlerine göre, boş daireler için de aidat ödemesinin yapılması gerekiyor.

Kat malikleri kurulu toplantısında yönetim planını değiştirilmesi yönünde alınan karar hangi belgeye yazılır?

Toplantının yapılabilmesi için gerekli olan yeter sayıda sayı ve arsa payı oranları önem taşırken, karar yeter sayısı için yalnızca sayıya bakılır. Kararlar noter tasdikli karar defterine yazılacaktır. Toplantıya katılanlar sayfaya imzalarını atarlar; karara katılmayanlar muhalefet şerhi düşebilirler.

Kat malikleri kurulu kararının yok hükmünde olması nedir?

KAT MALİKLERİ KURULU KARARININ YOK HÜKMÜNDE OLMASI (Bir hukuki işlemin kanuni unsurlarından birinin bulunmaması ve bu nedenle işlemin çok ağır şekilde sakat olması halidir. Yok hükmünde olan bir işlem yoktur, doğmamıştır böyle bir işlemin yokluğuna karar vermek dahi gerekmez.

Site yönetimi iki yıllığına seçilir mi?

Bu kişi Yönetici olurken, seçilen kurula da Yönetim kurulu denir. Site yönetimi iki yıllığına seçilir mi sorusunun cevabı şu şekilde; Anagayrimenkulle ilgili tüm yönetimi sağlayan site yöneticisi yönetim planına çoğunluk kararı ile bir madde eklenmiş ise iki yıllığına da seçilebilir.

Apartman yöneticisi seçimi kaç yılda bir seçilir?

Apartman yönetimi kaç yılda bir değişir? Apartman yönetimi, her sene yapılan toplantılarla belirlenir. Seçilen yönetici bir seneliğine bu görevi yerine getirecektir. Şayet, olağanüstü bir durum olduğunda sene bitmeden de toplantı yapılabilir.

Site yöneticisi tek başına karar alabilir mi?

Peki, apartman yöneticisi tek başına karar alabilir mi? Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartman yöneticisinin görevi tek başına karar almak değil; Kat malikleri tarafından verilen kararları yerine getirmek oluyor.

Site yönetimi para cezası verebilir mi?

Ortak alanlarda ceza kesilmez Bununla ilgili site yönetiminin cezai işlem uygulama durumu kesinlikle bulunmamaktadır. Bununla ilgili yasallaşan bir mevzuat da yoktur." Site sakinlerinin kişisel bilgilerinin paylaşılması da yasal değil. Resmi makamlar yönetimden istese dahi, bilgiler ancak izinle verilebiliyor.

Hangi durumlarda aidat ödenmez?

Apartman Aidatı Hangi Durumda Ödenmez? Aidatlar yönetim tarafından üstlenilen hizmetlerin yerine getirilmediği takdirde ödenmez. ... Hizmet alamadıkları konuları tek tek tespit eden malikler konuyu yönetime bildirmelerine rağmen aidat alınmaya devam ediyorsa, Cimer ve tüketici hakem heyetine de başvurabilirler.

Yönetim planının iptali davası kime karşı açılır?

Kat Mülkiyeti Yasasının 28. maddesi hükmüne göre tüm kat maliklerinin ve onların ardıllarını bağlayan bir sözleşme niteliğinde bulunan yönetim planının iptali istemli bir davanın ana taşınmazdaki tüm kat maliklerine yöneltilmesi gerekir.