Borç yapılandırma başvuru nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Borç yapılandırma başvuru nasıl yapılır?
  2. Borç yapılandırma ne zaman?
  3. Borç yapılandırma yüzde kaç?
  4. 7256 sayılı kanun başvuru nereden yapılır?
  5. 7326 Yapılandırma ilk ödeme ne zaman?

Borç yapılandırma başvuru nasıl yapılır?

Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın 'ivd.gib.gov.tr' adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek.

Borç yapılandırma ne zaman?

Karar, vergi, gecikme faizleri, gecikme zammı ve Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları ve idari para cezaları gibi alacakları kapsıyor. Yapılandırma başvurusu için son tarih olarak belirlendi. İlk taksit ödemeleri de belirlenen tarihten 1 ay sonra başlayacak.

Borç yapılandırma yüzde kaç?

Söz konusu oran, 2017 takvim yılı için yüzde 30, 2018 takvim yılı için yüzde 25, 2019 takvim yılı için yüzde 20, 2020 takvim yılı için yüzde 20 oranından az olmamak üzere artırılabilecek.

7256 sayılı kanun başvuru nereden yapılır?

3-Başvurular nasıl ve nereye yapılır? Başvurular tarihine kadar, e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapılabileceği gibi, şahsen veya posta yoluyla bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezine de yapılabilir.

7326 Yapılandırma ilk ödeme ne zaman?

11-İlk ödeme tarihi ne zaman olacak? Sigorta primi, idari para cezası, işsizlik sigorta primi gibi borçların peşin veya ilk taksit ödemelerinin tarihine kadar yapılması gerekmektedir.