Ehliyet sınavından kalanlar ne kadar ödeyecek?

İçindekiler:

  1. Ehliyet sınavından kalanlar ne kadar ödeyecek?
  2. Direksiyon sınavından geçtim ehliyeti nasıl alabilirim?
  3. Ehliyet Dersleri kaç gün sürüyor?
  4. Direksiyon sınavından geçtikten sonra ne olur?

Ehliyet sınavından kalanlar ne kadar ödeyecek?

Yukarıda belirttiğimiz gibi sınavdan kalırsanız 300 TL ile 350 TL arasında değişen bir ücret ödemeniz gerekebilir. Bunun 130 TL si direksiyon ücreti, geri kalan kısmı direksiyon telafi eğitimi ücreti. O yüzden eğitiminizi iyi alın, hayırlısıyla sınavdan geçin.

Direksiyon sınavından geçtim ehliyeti nasıl alabilirim?

Direksiyon sınavını kazandıktan sonra sertifikanızı kursumuzdan alacaksınız . Sonra nüfus müdürlüğünden ehliyet için randevu alacaksınız . Direksiyon sınavını kazandıktan sonra ehliyet alma süresi 2 senedir . Yani sertifikanızı 2 sene içerisinde nüfus müdürlüğüne gidip ehliyete çevirmelisiniz .

Ehliyet Dersleri kaç gün sürüyor?

Seçtiğiniz kursun sizlere sunduğu dersler ortalama olarak 15 gün sürecektir. Ehliyet sınavına girmek için öncesinde eğitimlerinde alınması gerektiği için süre 1 ay olarak hesaplanır. Direksiyon eğitimlerinin alınması için geçen süre ve direksiyon sınavına girmek için 1 aya ihtiyaç vardır.

Direksiyon sınavından geçtikten sonra ne olur?

Direksiyon sınavını kazandıktan sonra adayların sürücü sertifikası, sürücü kursu tarafından hazırlanarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne onaya gönderilir. Sertifikalarınız Milli Eğitimdeki yoğunluğa göre ortalama 1 hafta içerisinde onaylanır ve sürücü kursuna geri gönderilir.