Disiplin kurulu nasıl oluşur?

İçindekiler:

  1. Disiplin kurulu nasıl oluşur?
  2. Memur disiplin suçları nelerdir?
  3. Memura ceza nasıl verilir?
  4. Kademe ilerlemesi durdurulması hangi durumlarda olur?
  5. Uyarma cezası hangi durumlarda verilir?
  6. Memur hangi hallerde ceza alır?
  7. Okul müdürü öğretmene ceza verebilir mi?
  8. Okul Müdürü savunma isteyebilir mi?
  9. Okul müdürü istediği zaman emekli olabilir mi?
  10. Okul Müdürü Amir midir?
  11. Okul müdürü muhakkik görevlendirilebilir mi?
  12. Muhakkik görüşü ne demek?
  13. Muhakkiklik dosyası nasıl hazırlanır?
  14. Muhakkik soruşturma süresi ne kadardır?
  15. Soruşturmacı savunma alabilir mi?
  16. Disiplin amiri cezayı kaldırabilir mi?
  17. Savunmaya kaç gün içinde cevap verilir?
  18. Görev yeri değişen memura disiplin cezasını kim verir?
  19. Soruşturması olan memur tayin isteyebilir mi?

Disiplin kurulu nasıl oluşur?

Toplu iş sözleşmesinin olmadığı işyerlerinde disiplin kurulu; kanaatime göre, işçiler arasında (işçi sayısına bağlı olarak) seçilecek en az bir işçi temsilcisi, insan kaynakları/personel müdürü ile işveren veya vekilinin bir araya gelmesi ile oluşmalıdır.

Memur disiplin suçları nelerdir?

Buna göre memuriyette disiplin cezası, “kamu hizmetlerinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacı ile kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin Devlet Memuru olarak emrettiği ödevleri yurt içinde veya dışında yerine getirmeyenlere, uyulmasını zorunlu kıldığı hususları yapmayanlara, yasakladığı işleri yapanlara” ...

Memura ceza nasıl verilir?

Disiplin Cezası Vermeye Yetkili Amir ve Kurullar Devlet memurluğundan çıkarma cezası amirlerin bu yoldaki isteği üzerine, memurun bağlı bulunduğu kurumun yüksek disiplin kurulu kararı ile verilir. Disiplin kurulu ve yüksek disiplin kurulunun ayrı bir ceza tayinine yetkisi yoktur, cezayı kabul veya reddeder.

Kademe ilerlemesi durdurulması hangi durumlarda olur?

Kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını gerektiren fiil ve haller şunlardır: a) Göreve sarhoş gelmek, görev yerinde alkollü içki içmek, Özürsüz ve kesintisiz 3-9 gün göreve gelmemek, c) Görevi ile ilgili olarak her ne şekilde olursa olsun, çıkar sağlamak.

Uyarma cezası hangi durumlarda verilir?

Uyarma cezasında “a” maddesi torba madde sayılabilir. Görevi ile ilgili olarak bir memura kayıtsız kaldığı veya düzensiz davrandığı için uyarma cezası verilebilir. Amir atlamak diye tabir edilen husus için ise “d” maddesi uyarınca ceza verilebilir.

Memur hangi hallerde ceza alır?

Memur görevine, üstlerine, işine, makama kayıtsız, saygısız ve ilgisiz olursa uyarma cezası alabilir. Personel kılık ve kıyafet kurallarına uymazsa, bu kurallara aykırı davranırsa ceza alabilir.

Okul müdürü öğretmene ceza verebilir mi?

Okul müdürünün Anayasanın 42. maddesi, 1702 sayılı kanun, 657 sayılı kanun ve 4357 sayılı kanuna göre "maaştan Kesim" cezası dahil ceza verme yetkisi vardır. ... Resen ceza verme yetkisi "İl İdaresi Kanunu" na göre, 5 güne kadar vali ve kaymakamlara aitdir.

Okul Müdürü savunma isteyebilir mi?

Okul müdürü sizin disiplin amirinizdir ve sizden savunma isteyebilir. 7 gün içinde savunma hakkınızı kullanabilirsiniz. Savunma yapmazsanız savunma hakkınızdan vazgeçmiş olursunuz. Süreç sonunda verilen karara göre itiraz hakkınız saklıdır.

Okul müdürü istediği zaman emekli olabilir mi?

Bir okulda yönetici olan öğretmenler, emeklilik için gerekli olan yaş şartı ve fiili hizmet süresini tamamlamaları kaydıyla Haziran ve Temmuz ayları dışında emeklilik isteğinde bulunabilirler.

Okul Müdürü Amir midir?

Yrd. öğretmenin amiri midir ? CEVAP: Okul Müdür yardımcıları, öğretmenlerin üstü veya amiri değildir. ... Soruşturmanın Tahlil ve Münakaşa kısmında, "müdür baş yardımcısı öğretmenlerin üstü veya amiri olmadığı için kınama cezası verildi" belirtilmektedir.

Okul müdürü muhakkik görevlendirilebilir mi?

Okul müdürleri bu yasal dayanaklar çerçevesinde atamaya yetkili amirleri tarafından soruşturma ve ön incelemelerde muhakkik olarak görevlendirilmektedir. ... Soruşturma yaptığı kişilerle alışveriş-hediyeleşme gibi iletişimler kuramaz, personelin hizmet ve ikramlarını kabul edemez.

Muhakkik görüşü ne demek?

Kamu yönetimi alanında yapılan uygulamalarda, muhtelif yollarla gelen iddiaların, şikâyetlerin doğru olup olmadığının, gerçeğin ne olduğunun incelenmesi için yapılan çalışmalara/araştırmalara tahkikat, bunun için görevlendirilen müfettiş/kontrolör dışında kalan kamu personeline de “muhakkik” denilmektedir.

Muhakkiklik dosyası nasıl hazırlanır?

MUHAKKİKLİK NASIL YAPILIR VE TAKİP EDİLMESİ GEREKEN ADIMLAR

  1. Suça ilişkin bilgi ve belgeleri incelemek. ...
  2. Konuyla ilgili varsa şikâyetçi ve tanıkları dinlemek. ...
  3. Soruşturma kapsamında ifadeleri almak. ...
  4. Disiplin Soruşturma Raporu Düzenlemek.

Muhakkik soruşturma süresi ne kadardır?

Muhakkik tarafından yapılacak olan soruşturmanın içeriğine göre bu süre örneğin 1 ay olabileceği gibi daha kapsamlı soruşturma ve incelemelerde bu süre 6 ay 1 yıl gibi sürelere de uzayabilmektedir. Bu nedenle muhakkik tarafından yapılan soruşturma için kesin bir süre verilmesi mümkün görülmemektedir.

Soruşturmacı savunma alabilir mi?

-Soruşturmacı sadece ifade alır. İfade, savunma değildir. Savunma, soruşturmacı teklifiyle birlikte raporunu verdikten sonra, ceza vermeye yetkili amir veya disiplin kurulu tarafından alınacaktır.

Disiplin amiri cezayı kaldırabilir mi?

İtiraz kabul edilirse: Cezayı vermiş olan disiplin amiri kararı gözden geçirerek verdiği cezayı hafifletebilir veya tamamen kaldırabilir. Bu aşamada amire, hangi gerekçeyle olursa olsun daha ağır bir ceza verme ya da önceki cezada ısrar etme gibi bir yetki tanınmamıştır. İtiraz reddedilirse: Disiplin cezası kesinleşir.

Savunmaya kaç gün içinde cevap verilir?

Savunmayı alan kişi savunmasını yazmak için yedi gün süresi mevcut olup bu süre içinde savunmasını hazırlayıp idareye teslim etmelidir.

Görev yeri değişen memura disiplin cezasını kim verir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 126 ncı maddesinin birinci ve ikinci fıkrasında; "Uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezaları disiplin amirleri tarafından; kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, memurun bağlı olduğu kurumdaki disiplin kurulunun kararı alındıktan sonra, atamaya yetkili amirler il disiplin ...

Soruşturması olan memur tayin isteyebilir mi?

Haklarında adli veya idari bir soruşturma yapılmış ve bu soruşturma sonucunda o yerde kalmasında sakınca görülmüş olan memurun hizmet bölgelerindeki ve/veya hizmet alanlarındaki zorunlu çalışma sürelerini tamamlamadan ve yer değiştirme suretiyle atanma dönemi beklenmeksizin hizmetin gereği olarak yer değiştirme ...