Yeni dijital ehliyet nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yeni dijital ehliyet nasıl alınır?
  2. Dijital takograf kartı başvurusu nasıl yapılır?
  3. Dijital Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?
  4. Dijital kart harcı nereye yatırılır?
  5. Dijital ehliyet başvurudan kaç gün sonra gelir?
  6. Dijital takograf kartı kaç günde çıkar?

Yeni dijital ehliyet nasıl alınır?

Dijital ehliyet nasıl alınır? İnternet üzerinden dijital ehliyet başvuru diye aratıp Sayısal Takograf adlı uygulamaya tıklayarak ön başvurunun yapılması, ardından kartın ödemesi yapılarak başvuru esnasında dekontun TOBB'a ibraz edilmesi ve TOBB'a bağlı odalara başvuruda bulunması gerekir.

Dijital takograf kartı başvurusu nasıl yapılır?

Sayısal takograf kartı almak isteyen sürücü/şirket ve servisler başvurularını internet üzerinden http://staum.tobb.org.tr adresinden ulaşacakları başvuru ekranı aracılığıyla yapacaklardır.

Dijital Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

- Yeni tip ehliyetler 16 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanmıştır. Bu tarihten sonra ehliyet alanların ehliyeti yeni tip ehliyettir. Yeni tip ehliyet alanlar daha sonra ehliyet yenileme, kayıp, zayi ve çalıntı durumlarında 270 TL Harç+Değerli Kağıt ve Vakıf Payını öderler.

Dijital kart harcı nereye yatırılır?

Kart Ücretinin Yatırılması Vakıflar Bankası şubelerinden kart adedi başına 400 TL (DörtYüz Türk Lirası) olmak üzere toplam kart ücreti ödemesi yapılır. T.C Vakıflar Bankası tüm şubelerinden ödeme yapılabilir.

Dijital ehliyet başvurudan kaç gün sonra gelir?

Sürücü belgesi başvurularında başvuru kabul edildikten sonra sürücü belgesi yerine geçen geçici belge düzenlenecek olup, 15 gün içerisinde asıl sürücü belgesi teslim edilecektir.

Dijital takograf kartı kaç günde çıkar?

Kart verme otoritesi geçerli bir başvuru aldığı andan itibaren 5 gün içerisinde yeni bir kart vermekle yükümlüdür. Bu esnada sürücü yolculuğunun sonunda araçtaki takograf cihazında kaydedilen sürüş ve dinlenme sürelerinin çıktılarını almalı, kişisel bilgilerini ekleyip çıktıları imzalamalıdır.