İnternet üzerinden işkur'a nasıl kayıt olunur?

İçindekiler:

  1. İnternet üzerinden işkur'a nasıl kayıt olunur?
  2. İŞKUR nasıl kayıt olabilirim?
  3. Internetten işkur kaydı nasıl yapılır?
  4. İŞKUR numarası nasil alınır?
  5. TYP nasıl başvurabilirim?
  6. Işkur'a kayıt olunca ne oluyor?
  7. Işkur kayıt evrakı nedir?

İnternet üzerinden işkur'a nasıl kayıt olunur?

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) online şubesine kayıt olmak için; * İŞKUR resmi web adresi iskur.gov.tr adresini tarayıcınızda açın. * İŞKUR web sitesinin üst menüsünün en sağında bulunan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın. * Açılan İŞKUR e-Şube sayfasında "İş Arayan" ve "İşveren" şeklinde iki bölüm bulunmaktadır.

İŞKUR nasıl kayıt olabilirim?

Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur.

Internetten işkur kaydı nasıl yapılır?

Kayıt işlemleri için;
  1. İŞKUR resmi web adresi "iskur.gov.tr" adresine giriş yapın.
  2. Sitede bulunan üst menüde "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın.
  3. Açılan İŞKUR E-Şubesinde kayıt işleminize devam etmek için sol kısımda bulunan "İş Arayan" altındaki "Üye Ol" seçeneğine tıklayın.
Daha fazla öğe...

İŞKUR numarası nasil alınır?

esube.iskur.gov.tr adresine gidip iş arayan kısmından giriş yaptıktan sonra üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın. Açılan sayfada ARA butonuna tıkladığınızda TYP ilanları karşınıza çıkacaktır. Burada , SEÇ kısmının altında bulunan numara TYP numarasıdır. Bu numaraya tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

TYP nasıl başvurabilirim?

Başvurular, İŞKUR e-şube ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. TYP, 06.09.2021 tarihinde başlayacak, 31.05.2022 tarihinde sona erecek.

Işkur'a kayıt olunca ne oluyor?

İŞKUR Resmi İnternet sitesine kayıt yaptırarak İşbaşı Eğitim programları, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsiz kalmanız halinde İşsizlik Sigortası hizmetlerinden faydalanabilir ve iş arayabilirsiniz.

Işkur kayıt evrakı nedir?

İŞKUR iş arayan kayıt belgesi, kişinin aktif olarak İŞKUR bünyesinde iş aradığını gösteren özel bir belgedir. İŞKUR kayıt belgesi içeriğinde kişinin İŞKUR kaydının aktif ya da pasif olduğu bilgisi yer almaktadır.