Etil alkol içilirse ne olur?

İçindekiler:

  1. Etil alkol içilirse ne olur?
  2. Içilebilir alkol nasıl yapılır?
  3. Internetten etil alkol satışı yasal mı?
  4. Tarımsal etil alkol nedir?

Etil alkol içilirse ne olur?

Etil alkol, içki olarak kullanılması halinde karaciğerlere hasar verebilmektedir. Saf hali ile kullanılması ölümlere ve körlüklere sebebiyet vermektedir. Bununla birlikte metil alkol ve etil alkol benzer kimyasal yapılara sahiptir.

Içilebilir alkol nasıl yapılır?

Alkol, şeker ve nişasta içeren bitkilerin mayalanması veya damıtılmasıyla elde edilir. Alkol elde ederken kullanılacak bitkinin yeterli şeker ve nişastaya sahip olması gerekir. Bitkilerden elde edilen ve alkollü içki üretiminde kullanılan bu alkol “ETİL” alkoldür. İçkilerde alkol oranı hacimsel olarak değerlendirilir.

Internetten etil alkol satışı yasal mı?

'de Resmi Gazete'de yayımlanan “Etil ve Metanolün Üretimi İle İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle”, evsel kullanım amaçlı etil alkolün satışı yasaklanmıştı. Ayrıca etil alkol ve metanolün internetten satışı da yasak kapsamına alınmıştı.

Tarımsal etil alkol nedir?

Şeker içeren tarımsal hammaddelerden fermantasyon uygulanarak elde edilen alkollerdir. “Tarımsal kökenli etil alkol” olarak da isimlendirilir. Gıda, alkollü içki ve ilaç gibi, doğrudan veya dolaylı insan tüketimine yönelik üretim yapan sanayilerde kullanılması zorunludur.