Süt parası almak için ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Süt parası almak için ne yapmalıyım?
  2. Doğum yapana devlet ne veriyor?
  3. Emzirme parası kaç ay yatar?
  4. Doğum yapan anneye hangi yardımlar yapılır?

Süt parası almak için ne yapmalıyım?

Annenin ilgili bankalarda hesabı varsa, para direkt olarak bu hesaplara yatırılır. Ama anne veya babanın Bağ-Kur'lu olması durumunda başvuru alınabilir. Süt parası ödeneği başvuruları ikamet edilen il ya da ilçedeki Sosyal Güvenlik Kurumu'na bizzat gidilerek yapılır.

Doğum yapana devlet ne veriyor?

Bu kapsamda ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü ve sonrasındaki çocuklar için 600 TL verilmektedir. Doğum yardımı başvuruları için başvurular bağlı olunan Nüfus Müdürlüğüne yapılmaktadır. Bunun için “Doğum yardımı başvuru dilekçesi” verilmelidir.

Emzirme parası kaç ay yatar?

Süt Parası Doğumdan Kaç Gün Sonra Ödenir? Süt parası doğumun ardından yaklaşık iki ay içerisinde ödenir. Bu ödemeyi PTT'ye giderek TC kimlik numarasını söyleyip alabilirsiniz. Ödemeler yalnızca babalara verilir.

Doğum yapan anneye hangi yardımlar yapılır?

Bu yardımlar doğum yapan ve aynı zamanda çalışan kadınlara doğum yardımı, emzirme ve süt yardımı, yarım gün çalışma desteği ve kreş yardımı adı altında para ve parayla ölçülebilen yardımlar yapılmaktadır. Ödenen destekler annelerin brüt maaşı ve çocuk sayısına göre değişmektedir.