Fıkra nasıl ortaya çıkmıştır?

İçindekiler:

  1. Fıkra nasıl ortaya çıkmıştır?
  2. Fıkra metin türü nedir?
  3. Fıkra nedir neden yazılır?
  4. Temel fıkralarındaki Temel Kimdir?
  5. Mevzuat ne demek?

Fıkra nasıl ortaya çıkmıştır?

ORTAYA ÇIKIŞI GELİŞİMİFıkra türü gazeteciliğin geliştiği 17. Yüzyıl Fransa'sında doğmuştur. ... Böylece fıkra yazarlığı başlı başına bir uğraş olurken fıkra da yeni bir tür olarak ortaya çıkmıştır. Türk Edebiyatında da tıpkı Batı'da olduğu gibi fıkra türü gazeteciliğin gelişmesi ile ortaya çıkmıştır.

Fıkra metin türü nedir?

Bir başka tanım: Gazete ya da dergilerin belirli yerlerinde yayımlanan, güncel, siyasal, toplumsal sorunları kişisel görüşle ele alıp işleyen yazılara fıkra (köşe yazısı) denir. Fıkra yazı türünün belirleyici özellikleri şunlardır: Fıkralar güncel (aktüel) bir olayı konu edinirler.

Fıkra nedir neden yazılır?

Yazarın, gündelik olayları, özel bir görüşle, güzel bir üslupla, kanıtlama gereği duymadan yazdığı kısa, günübirlik yazılardır. Fıkraların amacı, siyasi, kültürel, ekonomik, toplumsal vb. konuları çok defa eleştirel bir bakış açısıyla anlatarak kamuoyunu yönlendirmektir.

Temel fıkralarındaki Temel Kimdir?

Temel, Karadenizlilerin kişileştirilmiş formu olup daha çok mizahi anlamıyla ve fıkra kahramanı olarak kullanılmaktadır. Karadeniz fıkralarında kulanılan Temel karakterinin atasının Karagöz oyunundaki Laz olduğu iddia edilmektedir.

Mevzuat ne demek?

Bir kurum, işletme ya da alanda geçerli olan hukuk kurallarını kapsayan kurallar bütününe mevzuat adı verilmektedir. ''Mevzuatta yeri yok'' ya da ''Mevzuatın gerektirdikleri'' gibi cümleleri özellikle devlet dairelerinde ve birçok kurumda gündelik hayatlarımızda duyabiliyoruz.