Vajinal darlık nedir?

İçindekiler:

  1. Vajinal darlık nedir?
  2. Vajina darlığı kaç cm?
  3. Vajinismus ilacı var mı?
  4. Vajinanın geniş olduğunu nasıl anlarsın?

Vajinal darlık nedir?

Vajina darlığı nedir? Vajinanın doğuştan veya sonradan daralması nedeniyle, cinsel ilişkide sorunların yaşanmasıyla kendisini gösteren durumları içerir. Vajina darlığı en sıklıkla; cinsel ilişkide ağrı (disparoni),cinsel ilişkiye girememe ve jinekolojik muayene olmada zorluk gibi sıkıntılara neden olmaktadır.

Vajina darlığı kaç cm?

Vajina darlığı ne demek? ' Müllerian ageneziye bağlı vajina darlığı, kısalığı problemi olanlar adet göremez ve rahat bir şekilde cinsel ilişkiye de giremezler. Çünkü vajina kanalının uzunluğu bazen 3-4 cm, bazen de yok denecek kadar azdır. Hatta rahim bile normalden oldukça küçük ve kas yerine bağ dokusu ile kaplıdır.

Vajinismus ilacı var mı?

Vajinismus hastalığında istemsiz bir şekilde kasılan vajina kaslarınızı kontrol etmeyi öğrenmediğiniz sürece kalıcı tedavi mümkün olmamaktadır. Herhangi bir şekilde 1 defa ilişkiye girmek vajinismusunuzu tedavi etmez; çünkü vajina girişinde kapalı olan ve tek bir ilişkide açılan bir kapak, zar vs yoktur.

Vajinanın geniş olduğunu nasıl anlarsın?

Vajina genişliği konusunda net bir şey ifade etmek mümkün değildir. Ancak bu alanda objektif ölçümler yapılabilir. Bu objektif ölçümleri yapmaya yarayan en önemli araç ise Kegel cihazıdır. Bu cihaz sayesinde vajinanın kasılıp gevşemesine bağlı olarak genişliğin ne seviyede olduğu daha net bir şekilde belirlenir.