Yeşil çay maskesi nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Yeşil çay maskesi nasil yapilir?
  2. Yeşil çay yüz maskesi ne işe yarar?
  3. Yeşil çay yüze iyi gelir mi?
  4. Yeşil çay maskesi nasıl yapılır siyah nokta?
  5. Yeşil çay sivilce lekelerine iyi gelir mi?
  6. Yeşil çay göze sürülür mü?

Yeşil çay maskesi nasil yapilir?

Yeşil çay cilt maskesi
  1. Daha önce kullanılmış 2 yeşil çay poşetini kesip, içindekileri çıkartın.
  2. Buna 1-2 tatlı kaşığı bal ekleyin.
  3. Biraz limon suyu karıştırın.
  4. Yüzünüze sürüp 5-10 dakika bekletin.
  5. Ilık su ile yıkayın.
  6. Bu maskeyi haftada bir veya iki kere uygulayabilirsiniz.

Yeşil çay yüz maskesi ne işe yarar?

Bol miktarda K vitamini içermesi nedeniyle göz altı morluklarının giderilmesinde kullanılıyor. Ciltteki renk eşitsizliklerinin giderilmesinde etkili. İçerisinde yer alan kateşin nedeniyle akneye yatkın ciltler için ideal bir içerik. Cildi yatıştırıyor, nemini korumasına yardımcı oluyor.

Yeşil çay yüze iyi gelir mi?

Yeşil çay, antioksidan ve anti inflamatuar özellikleri ile yaşlanmanın cilt üzerinde oluşturduğu etkileri azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca yine anti inflamatuar özelliği sayesinde sedef, kepek, döküntüler ve ciltte oluşan yumrular gibi cilt rahatsızlıklarının rahatsız edici etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Yeşil çay maskesi nasıl yapılır siyah nokta?

1 çorba kaşığı yeşil çay, macun kıvamını alana kadar azar azar çay kaşığı ucu tuz ve limon suyu eklenerek maske kullanıma hazır hale getirilmelidir. Kıvamı alan maske, temizlenen problemli bölgeye sürülmelidir. Daha sonra 15 dakika bekletilen maske soğuk suyla durulanmalıdır.

Yeşil çay sivilce lekelerine iyi gelir mi?

Sivilce izleri için yeşil çay Anti-oksidan özellikli bir madde olması sebebiyle, cildimizdeki istenmeyen izlerden kurtulmamıza yardımcı olur. Aynı zamanda yaraların iyileşmesini hızlandırması konusunda da yeşil çay oldukça etkilidir.

Yeşil çay göze sürülür mü?

Siyah ve yeşil çaylardaki kafeinin şişmiş gözler üzerinde olumlu etkisi bulunuyor ve cildi sıkı tutmaya yardımcı olur. Kafein, bu hassas dokudaki kan damarlarını daraltır. Bu, şişlik ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Siyah ve yeşil çaylar ayrıca antioksidanlar içerir.