Lateks zararlı mi?

İçindekiler:

  1. Lateks zararlı mi?
  2. Lateks alerjisine ne iyi gelir?
  3. Prezervatif yan etkileri nelerdir?
  4. Kondomun koruyuculuğu ne kadar?
  5. Kondom tamamen korur mu?
  6. Cinsel ilişkiden sonra vajinanın yıkanması hamileliği önler mi?
  7. Cinsel ilişkiden sonra idrar yapmak hamileliği önler mi?

Lateks zararlı mi?

Lateks alerjiniz varsa, vücudunuz lateksi zararlı bir madde sanır. Lateks alerjisi, boğaz şişmesine ve şiddetli nefes almada zorluğa neden olabilen, potansiyel olarak yaşamı tehdit eden bir durum olan kaşıntılı cilde ve kurdeşenlere ve hatta anafilaksiye neden olabilir.

Lateks alerjisine ne iyi gelir?

Lateks Alerjisi Tedavisi Semptomlar irritan kontakt dermatit ise, antihistaminik veya kortikosteroid ilaçları semptomları tedavi etmek için yeterli olabilir. Eğer reaksiyon şiddetli ise, epinefrine, damar yolu sıvılara ve diğer acil tıbbi yardımlara ihtiyacınız olabilir.

Prezervatif yan etkileri nelerdir?

Prezervatifin bilinen hiçbir yan etkisi bulunmuyor. Fakat bazı kişilerde lateks ya da kayganlaştırıcı maddeye bağlı alerji meydana gelebilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında alerjiye sebep olan madde tespit edilip, içerisinde bu maddenin olmadığı prezervatifler tercih edilmeli.

Kondomun koruyuculuğu ne kadar?

Prezervatifin koruyuculuğunun %100 olmamasının bir sebebi budur. Ancak doğru ve etkin bir şekilde kullanılırsa, koruyuculuk %98 gibi yüksek bir oranda olacaktır.

Kondom tamamen korur mu?

"Kondom, doğum kontrol için çok iyi bir yöntemdir, fakat mükemmel koruma sağlamaz." Kondom kullanımı her ne kadar düzenli ve düzgün olsa da, etkinlikleri aslında %98'dir. Kullanım her zaman doğru olmadığı için, hata oranı %18'lere kadar çıkabilir.

Cinsel ilişkiden sonra vajinanın yıkanması hamileliği önler mi?

Cinsel ilişki sonrasında gebelikten korunma amacıyla vajinanın yıkanması tamamen etkisiz bir uygulamadır. Ayrıca vajinanın yıkanması doğal korunmasını bozarak enfeksiyonların oluşma riskini artırdığından kesinlikle önerilmez.

Cinsel ilişkiden sonra idrar yapmak hamileliği önler mi?

Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir.