EPDK nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. EPDK nedir ne işe yarar?
  2. EPDK ne anlama geliyor?
  3. 1 kw elektrik kaç TL 2021 EPDK?
  4. Enerji şirketleri nereye şikayet edilir?
  5. EPDK Kurul üyelerini kim atar?
  6. EPDK nasıl bir kurum?
  7. EPDK kime ait?
  8. Sürekli kesilen elektrik nereye şikayet edilir?
  9. Elektrik Firmasını nereye şikayet edebilirim?
  10. EPDK nereye bağlı?
  11. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kaç üyesi var?
  12. EPDK devlet kurumu mu?

EPDK nedir ne işe yarar?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Türkiye enerji piyasalarını düzenleyen temel kamu organıdır. Enerji piyasalarının serbestleşme ve yeniden yapılandırılma sürecinin bir parçası olarak 2001 yılında kurulmuştur. 4628 sayılı EPDK kanunu ile teşkilat ve görevleri düzenlenmiştir.

EPDK ne anlama geliyor?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik piyasalarının düzenlenmesi amacıyla 4628 sayılı Yasa ile 2001 yılında kurulmuştur.

1 kw elektrik kaç TL 2021 EPDK?

1 KW Kaç TL 2021? Elektrik tedarikçisi değiştirmiş serbest tüketiciler için 1kW elektrik birim fiyatı (iş yerleri için) 0.656903 TL'dir. Elektrik tedarikçisini değiştirmemiş ev tüketicileri için 2021 yılı Ekim 1 kW elektrik fiyatı 0.4743 TL/kWh'dir. Elektrik fiyatını, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) belirler.

Enerji şirketleri nereye şikayet edilir?

Kaçak Elektrik İhbarı Tüketici hizmetleri merkezinin telefon, internet, faks ve e-posta bilgilerini herhangi bir elektrik faturanızın üzerinde bulabilirsiniz. Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186'dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz.

EPDK Kurul üyelerini kim atar?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Atanan üyelerin 01 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu önünde yemin etmesiyle Kurul göreve başlamıştır. Kurul; biri Başkan, biri İkinci Başkan olmak üzere yedi üyeden oluşmaktadır. Cumhurbaşkanı, atamayla birlikte Kurul Başkanını ve İkinci Başkanı görevlendirmektedir.

EPDK nasıl bir kurum?

EPDK, bağımsız nitelikte bir üst kuruldur. Bir kamu kurumu olmasına karşın Hükümetin vesayeti altında değildir. ... EPDK başlangıçta elektrik piyasasını düzenlemek amacıyla kurulmuş, ancak yapılan mevzuat değişiklikleri ile doğal gaz, petrol ve LPG piyasalarının düzenlenmesi de kurumun görevleri arasına dahil edilmiştir.

EPDK kime ait?

Kurum, kamu tüzel kişiliğini haiz olup idari ve mali özerkliğe sahiptir. İlişkili olduğu Bakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Bakanlık)'dır. Kurumun merkezi Ankara'dadır; taşra teşkilatı yoktur. Kurum, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak amacıyla irtibat büroları kurabilmektedir.

Sürekli kesilen elektrik nereye şikayet edilir?

Elektrikte ihbar ve şikayetleri, görevli dağıtım şirketi veya elektrik tedarik şirketinin tüketici hizmetleri merkezine yapmanız gerekmektedir. Tüketici hizmetleri merkezinin telefon, internet, faks ve e-posta bilgilerini herhangi bir elektrik faturanızın üzerinde bulabilirsiniz.

Elektrik Firmasını nereye şikayet edebilirim?

Tüketici hizmetleri merkezinin telefon, internet, faks ve e-posta bilgilerini herhangi bir elektrik faturanızın üzerinde bulabilirsiniz. Ancak Türkiye çapında tüm illerde elektrik ihbar ve şikayet hattı numarası 186'dır ve bulunduğunuz bölgede bu numarayı arayarak müracaatınızı yapabilirsiniz.

EPDK nereye bağlı?

İlişkili olduğu Bakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (Bakanlık)'dır. Kurumun merkezi Ankara'dadır; taşra teşkilatı yoktur. Kurum, dağıtım bölgelerinde müşteri ilişkilerini sağlamak amacıyla irtibat büroları kurabilmektedir.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kaç üyesi var?

Kurul'un ilk üyeleri, 01 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2001/3168 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile atanmıştır. Atanan üyelerin 01 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu önünde yemin etmesiyle Kurul göreve başlamıştır. Kurul; biri Başkan, biri İkinci Başkan olmak üzere yedi üyeden oluşmaktadır.

EPDK devlet kurumu mu?

4628 sayılı Kanunun adı, 13 tarihli ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanununun 30'uncu maddesiyle “Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun” olarak değiştirilmiştir. Kurum, kamu tüzel kişiliğini haiz olup idari ve mali özerkliğe sahiptir.