Işletme mezunları hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

İçindekiler:

  1. Işletme mezunları hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?
  2. Iktisadi ve idari bilimler fakültesinde en iyi bölüm hangisi?
  3. Maliye ne iş yapar ne kadar maaş alır?
  4. Maliye mezunları iş bulabiliyor mu?
  5. Maliye nasıl bir meslek?
  6. Maliye bolumunu okuyan ne olur?
  7. 2 yıllık maliye bölümü mezunları ne iş yapar?
  8. Maliye mezunları ne iş yapar?
  9. Maliye mezunları özel sektörde ne iş yapar?
  10. Yerel yönetim bölümü mezunları ne iş yapar?

Işletme mezunları hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

İlgili senato, belirlenen programlar dışından da öğrenci kabulüne karar verebilir. Yani işletme mezunu olan biri hukuk alanında yüksek lisans yapabilir, yeter ki senato bunu kabul etsin. Onun için üniversitelerde açılan yüksek lisans programları alınacak alanlar ile alakalı farklılıklar gösterebilir.

Iktisadi ve idari bilimler fakültesinde en iyi bölüm hangisi?

iibf okunacaksa iktisat yada maliye okunmalı. işletmede okunabilir ama devlet kadrolarına girmek isterken iktisat ve maliye daha avantajlıdır sayısal ağırlıklı bölümler olduğu için. işletme ise özelde daha avantajlıdır.

Maliye ne iş yapar ne kadar maaş alır?

Devlet dairelerinde gelir uzmanı müfettiş kadrolarında 3.

Maliye mezunları iş bulabiliyor mu?

Maliye bölümü mezunlarının kamuda çalışabilecekleri pek çok kurum ve kuruluş vardır. ... Maliye bölümü mezunları kaymakam, idari hakim, Sayıştay, denetçi, denetmenler, defterdarlık uzmanı, TBMM yasama uzmanı, ticaret müfettişi ve Merkez bankası uzmanı gibi üst kadrolarda rahatlıkla çalışma imkanı bulabilirler.

Maliye nasıl bir meslek?

Maliye bölümü iktisat, hukuk ve muhasebe alanlarını birleştirerek temelde devlet görevlisi, bürokrat, kamu personeli yetiştirmek amacıyla varlığını oluşturmuş bir bölümdür. Bölüm bu isimle genelde Türkiye'de bulunan üniversitelerde okutulmaktadır.

Maliye bolumunu okuyan ne olur?

Bu meslekler dışında maliye mezunları: Kaymakam, İdari Hakim, Merkez Bankası Uzmanı veya Sayıştay Denetçisi de olabilirler. Kamu kurum ve kuruluşlarında uzman, denetçi, denetmen ve müfettiş olabilirler. Bir maliye mezunu, ticaret müfettişi olabileceği gibi, TBMM yasama uzmanı da olabilir.

2 yıllık maliye bölümü mezunları ne iş yapar?

2 Yıllık Maliye İş Olanakları Mezunlar; Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Devlet Planlama Teşkilatı, Mahalli İdareler, Belediyeler, Sayıştay ve diğer kamu kuruluşları ile bankalarda ve özel sektörün değişik kuruluşlarında bulabilirler.

Maliye mezunları ne iş yapar?

Maliye Bölümünün amacı, devlete mali konularda araştırmalar yapacak paranın nasıl kullanılacağını, değerlendirileceğini ve yatırım yapılacağını belirleyecek çalışmalar yapmaktır. Bu bölümde yetiştirilen uzman kişiler sayesinde para piyasaları profesyonel kişiler tarafından yönetiliyor. Maliye Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Maliye mezunları özel sektörde ne iş yapar?

Kamu'da ve özel sektörde Maliye Mezunlarının Yapabilecekleri meslekler şu şekilde; Bakanlıkların uzmanlık ve müfettişlik kadroları (gelir uzmanlığı, vergi müfettişliği, SPK uzmanı vs) ... Denetmenlik ve Kontrolörlük. Mali Müşavirlik.

Yerel yönetim bölümü mezunları ne iş yapar?

Yerel Yönetimler Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Yerel yönetimler bölümünden mezun olan kişiler mahalli idareler meslek elemanları, belediyeler ve il özel idarelerinin çeşitli bölümlerinde de üst düzey yöneticilerin yardımcıları olarak çalışabilme imkanına sahiptirler.