Entelektüel ne demek kısaca anlamı?

İçindekiler:

  1. Entelektüel ne demek kısaca anlamı?
  2. Entelektüel ne demek ekşi sözlük?
  3. Türk münevveri ne demek?
  4. Entelektüel ne demek örnek?
  5. Entelektüelin eş anlamlısı nedir?
  6. Yarı Münevver ne demek?
  7. Entelektüel Bakış açısı ne demek?
  8. Entelektüel tembellik ne demek?
  9. Entelektüel yerine ne kullanılır?
  10. Entelektüel zeka ne demek?

Entelektüel ne demek kısaca anlamı?

Entelektüel ya da aydın veya münevver, zekâsını ve analitik düşünme yetisini mesleği gereği ya da şahsî amaçlarına erişmekte kullanan kişi. ... Mesleği, mal ve hizmet üreten diğer meslek gruplarından farklı olarak, fikir ve bilgi üretmek ve/veya yaymak olan kişi (akademisyenler, bilim insanları vb).

Entelektüel ne demek ekşi sözlük?

latince kökenli olan entelektüel ise anlayış gücü yüksek demek olan intellectus kelimesinden türemiştir. özellikle iç dinamikleriyle kendi rönesansını yaşayamamış toplumlarda aydın olarak tanımlanan entelektüel, sıklıkla bilgi düzeyi yüksek olan her kişi için tanımlanır hale gelmiştir.

Türk münevveri ne demek?

Münevver kelimesi Türk Dil Kurumuna göre, 'aydın kimse' şeklinde ifade edilmektedir. ... Aynı zamanda sıfat olarak kullanılmakta ve 'aydınlatılmış' şeklinde karşılık bulmaktadır.

Entelektüel ne demek örnek?

Örneğin, mesleği bilgi, düşünce ya da fikir üretmek veyahutta bunları yaymak olan akademisyen, bilim insanı gibi kişiler ya da kültür ve sanat konularında belirli bir bilgi ve kültür düzeyine sahip olan insanlar “entelektüel” sıfatı içerisinde tanımlanırlar.

Entelektüelin eş anlamlısı nedir?

Kültürlü, okumuş, görgülü, ileri görüşlü (kimse).

Yarı Münevver ne demek?

Bizde birkaç sahifeden fazla yazı okumağa tahammülü olmayan bir “yarı münevver” zümresi vardır. Bunlar ruhları hasta, iradeleri gevşek, kafalarını bir nokta üzerinde uzunca bir zaman tutmak kabiliyetinden mahrum birtakım psikopatlardır.

Entelektüel Bakış açısı ne demek?

Entelektüel kelimesi Türkçe'ye geçmiştir ve daha evrensel, çok boyutlu ve kavramsal düşünen kişileri ifade eder. Aydın, daha çok güncel olaylardan yola çıkar ve kişileri, olayları tartışır. Entelektüel ise kavramlardan yola çıkar, sistemi sorgular ve olayları yorumlarken boyut katar.

Entelektüel tembellik ne demek?

Honeywell'de bu konuda büyük mücadele verdiğini paylaşan David Cote, “entelektüel tembellik” konusunu şu başlıklarla özetledi: En kısa tanımıyla, yıllardır uygulandığı için doğru sanılan eylemleri sorgulamadan yapmaktır. İşin mantığına bakmadan, alışık olduğu şekilde uygulamaktır.

Entelektüel yerine ne kullanılır?

Günümüzde alim ve bilge kelimeleri de entelektüel sözcüğünün yerine kullanılabilir.

Entelektüel zeka ne demek?

Entelektüel zekanın iki büyük göstergesi var. Birincisi, edebi, sosyal ve siyasal meselelere kendiliğinden ilgi ve merak duyma. İkincisi ise edebi, sosyal ve siyasal meselelerde konuşurken/yazarken iyi bir performans gösterme.