Mide kapakçığı açıklığı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Mide kapakçığı açıklığı nasıl tedavi edilir?
  2. Midede açıklık nedir?
  3. Mide sarkması nasıl belli olur?
  4. Mide sarkması nasıl anlaşılır?
  5. Midede fıtık olur mu?

Mide kapakçığı açıklığı nasıl tedavi edilir?

Öncelikle ilaç tedavisiyle başlanır. Ancak bazı kişilerde ilaç tedavisine rağmen şikayetler devam edebilmektedir. Bu durumda mide kapakçığı gevşekliğinin giderilmesi amacıyla; Cerrahi Müdahale (Fundiplikasyon tedavisi) ve Radyokfrekans Ablasyon (Stretta) olmak üzere iki farklı yöntem kullanılmaktadır.

Midede açıklık nedir?

Mide fıtığı, midenin üst kısmında karın ve göğüs bölgenizi ayıran büyük kasın diyaframdaki bir açıklıktan göğsünüze doğru şişmesine verilen addır. Diyaframın mideye bağlanmadan evvel yemek borusunun geçtiği küçük bir açıklık mevcuttur. Mide fıtıklarında, mide bu açıklıktan göğsünüze doğru itilir.

Mide sarkması nasıl belli olur?

Karın kaslarının fonksiyon kaybı ile esnekliğini yitirmesi ile de ortaya çıkar. Uzun süre midenin boş kalması ve açlık yaşamak karın içi basıncın dengesinde bozulma yaratır ve mide sarkması oluşabilir. Bunlara etken; doğum yapılması, karın boşluğunda oluşan sıvının alınması ve karından tümör alınmasıdır.

Mide sarkması nasıl anlaşılır?

Paraösefagal mide fıtığı ve kayma tipi mide fıtığında yemek yedikten bir süre sonra aşırı doyma hissi ve yutkunurken zorlanma gibi belirtiler ortaya çıkabilmektedir. Bazı paraösefagal mide fıtığı hastalarında mide kanaması veya kahve telvesi şeklinde kan kusma meydana gelebilir.

Midede fıtık olur mu?

Mide fıtığı, mideyi yemek borusuna bağlayan kasların erimesi sonucu midenin yemek borusuna sarkmasıyla oluşur. Midenin üst kısmında bulunan kasların genişlemeye ve zayıflamaya yatkın olması değişik tetikleyicilerle birlikte mide fıtığına sebebiyet verir.