Napolyon kirazın kilosu ne kadar?

İçindekiler:

  1. Napolyon kirazın kilosu ne kadar?
  2. Neden Napolyon Kirazı denir?
  3. Napolyon kirazı mı?
  4. Napolyon kirazı nereye ait?

Napolyon kirazın kilosu ne kadar?

Türkiye'de ilk Napolyon cinsi kirazı 12 liradan satılıyor. Gökbelen Mahallesi'nde oturan çiftçi Mustafa Kucur, 7 dönüm arazisinde kiraz hasadına başladı. İlk hasatta elde edilen 500 kilo kiraz, kilosu 12 liradan satıldı. Çiftçi Mustafa Kucur, sezonun ilk Napolyon kirazını hasat etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Neden Napolyon Kirazı denir?

Bursa kirazının Napolyon kirazı ile anılmasının sebebi, diğer ismi Ulubat Gölü olan Apolyont Gölü'nden gelmektedir. ... Etrafındaki köylerin kirazları çok meşhur olduğu, bu bölgede yetiştiği için 'Apolyont Kirazı' diyerek anılmıştır ilk başlarda...

Napolyon kirazı mı?

Napolyon kirazı yoktur Napolyon kelime itibari ile 1769-1821 yılları arasında yaşamış Fransız bir asker, politikacı ve bir dönem Fransa'ya İmparatorluk yapmış kişinin ismidir. Kiraz ile uzaktan yakından bir ilişkisi yoktur. Telaffuz karışıklılığı ile Apolyont Kirazı'na Napolyon Kirazı denmiştir.

Napolyon kirazı nereye ait?

Afyonkarahisar. Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde hasadına başlanan Napolyon kirazı, Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinden büyük ilgi görüyor.