Astım Mağarası nerelerde var?

İçindekiler:

  1. Astım Mağarası nerelerde var?
  2. Astım Mağarası Mersin nasıl oluşmuştur?
  3. Tokat Ballıca Mağarası hangi hastalıklara iyi gelir?
  4. Hangisi mağara Mersin ilinde yer alır?
  5. Cennet Cehennem Mağarası paralı mı?
  6. Cennet Obrugu nerede?

Astım Mağarası nerelerde var?

Astım Mağarası, Mersin ilinin Silifke ilçesinin Narlıkuyu Mahallesi'nde bulunmaktadır. Narlıkuyu Kasabasının Hasanaliler Mahallesi'nde bulunmakta olan bu mağara, ayrıca Cennet Cehennem Mağaralarının ortalama 600 metre kuzeybatısı kısmında yer almaktadır.

Astım Mağarası Mersin nasıl oluşmuştur?

İçine helezonik demir bir merdivenle inilen mağaranın oluşumu 3. jeolojik döneme kadar uzanır. Birbirine bağlantılı, toplam uzunluğu 200 metreyi bulan galeriler silis minerallerinin birikmesiyle oluşmuş çok ilginç şekilli dev sarkıt ve dikitlerle süslüdür.

Tokat Ballıca Mağarası hangi hastalıklara iyi gelir?

Ballıca Mağarası, temiz oksijenli havası ile KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) ve astım hastaları şifa buluyor. Tokat'ın Pazar ilçesine bağlı Ballıca Köyü'nde, deniz seviyesine göre 1.085 m. rakımda yer alan Ballıca Mağarası yaz-kış ortalama sıcaklığı 18 derece ve nem oranı yüzde 54 seviyesinde.

Hangisi mağara Mersin ilinde yer alır?

Cennet Çöküğü ve Cehennem Çukuru Mersin (İçel) bölgesinde, mağaralar ve oyuklar için en iyi yerler şunlar: Aynalıgöl (Gilindire) Mağarası Taşkuyu Mağarası Astım Mağarası

Cennet Cehennem Mağarası paralı mı?

Giriş Ücreti : 45 TL - Durum : AÇIK (Aynı bilet ile Astım Mağarasını ziyaret edebilirsiniz.)

Cennet Obrugu nerede?

Cennet Cehennem Mağaraları olarak bilinen ancak bir obruk yapılanması ile oluşan Cennet Cehennem Mağaraları Mersin'in Silifke ilçesinin Narlıkuyu yakınlarında bulunmaktadır. Bu obruk doğal yollarla oluşmuş bir özelliktedir. Cennet Çöküğü içinde bulunan kilise yapı bölgenin tarihi anlam kazanmasını sağlamıştır.