Muzun kabukları yenir mi?

İçindekiler:

  1. Muzun kabukları yenir mi?
  2. Muz kabuğunu kaynatmak ne işe yarar?
  3. Muz kabuğu yaralara iyi gelir mi?
  4. Muz kabuğu dişe nasıl uygulanır?
  5. Muz kabuğu dişleri parlatır mı?
  6. Muz kabuğu çayı nasıl hazırlanır?
  7. Muz haşlanır mı?
  8. Muz uykusuzluğa iyi gelir mi?

Muzun kabukları yenir mi?

2- MUZ: Muz kabukları yenir mi? Belki de en çok buna şaşıracaksınız ama evet muz kabukları yenebilir ve içilebilir. Muz kabuğunda bol miktarda mutluluk hormonu olarak bilinen “serotonin” var. Üç gün süreyle günde 2 muz kabuğu yemek kan serotonin seviyesini yüzde 15 artırıyor.

Muz kabuğunu kaynatmak ne işe yarar?

Kaynayan suyun içine muz kabuklarını atın. 3 dakika kaynatıp balla tatlandırarak tüketin. Muz kabuğu, uykusuzlukla mücadeleye ek olarak stres ve depresyonu hafifleten, triptofan adlı bir amino asit içerir. Vücudun bu maddeyi alması, iyi hissetmeyi sağlayan seroton üretimine yardımcı olur.

Muz kabuğu yaralara iyi gelir mi?

Yüksek potasyum, kalsiyum ve B6 vitaminleri içeren muz en sağlıklı meyvelerden biridir. Muzun sadece kendisi değil kabuğunda şifa deposudur ve özellikle cilt bakımı ve yaralara çeşitli kürler ile uygulandığında tedavi edici etkisi vardır.

Muz kabuğu dişe nasıl uygulanır?

Taze muz kabuğunun beyaz kısmını dişlerinizin üzerine sürün. Muz kabuğunu kullandıktan sonra dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Muz kabuğu, diş minesini yeniden canlandıran ve gülüşünüze parlaklığı geri kazandıran magnezyum, manganez ve potasyum açısından zengindir.

Muz kabuğu dişleri parlatır mı?

Hayır, muz kabukları dişlerinizi beyazlatmaz. Muz kabuğu beyazlatmanın savunucuları, günde birkaç dakika küçük bir muz kabuğunu dişlerinize sürerseniz, yüksek potasyum ve magnezyum seviyelerinin “dişlerinize emildiğini” söylerler.

Muz kabuğu çayı nasıl hazırlanır?

Muz Çayı (Uykusuzluk İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Muzun kenarları kesilir.
  2. Üç dört parçaya bölünür.
  3. Tencereye eklenip üzerine su ilave edilip 10 dakika kaynatılır.
  4. Altını kapatınca tarçın eklenip bir iki dakika ağzı kapalı bekletilir.
  5. Süzülüp içilir :)

Muz haşlanır mı?

Bir adet muzu kabukları ile haşlayacağınız için çok iyi yıkamanız gerekiyor. Arzu ederseniz haşlayacağınız muzu birkaç saat beyaz sirkeli suda bekletin. Ardından muzun başlarını kesip tencereye alın ve üzerine 2 bardak kadar su ekleyin. Muzlar haşlanınca ocağın altını kapatıp, biraz daha demlenmesini bekleyin.

Muz uykusuzluğa iyi gelir mi?

Muz, özellikle de kabukları, magnezyum ve potasyum açısından çok zengin bir meyve. Magnezyum uyku bozukluklarının tedavisinde çok etkili bir madde. Potasyumla bir araya geldiğinde ise kasların gevşemesini sağlıyor. Dolayısıyla uyku için muhteşem bir yardımcı oluyor.