Gebelik raporu ne zaman alınır?

İçindekiler:

  1. Gebelik raporu ne zaman alınır?
  2. Hamile kadın günde kaç saat çalışabilir?
  3. Hamile olduğuna dair belge nereden alınır?
  4. Doğum parası en geç ne zaman alınır?
  5. Hamile bayan haftada kaç saat çalışır?
  6. Gebe veya emziren kadın günde kaç saatten fazla çalıştırılamaz?
  7. Resmi tatillerde hamileler çalışır mı?

Gebelik raporu ne zaman alınır?

Hamilelikte çalışabilir raporu kaçıncı haftada alınır? Gebeliğin 32. haftasında yasal izin süresi başlamaktadır. Çalışan bir anne gebeliğin 32.haftasında doğum öncesi mevcut 8 haftalık yasal iznine ayrılma hakkı kazanır.

Hamile kadın günde kaç saat çalışabilir?

04- Gebe kadın çalışanın günlük çalışma süresi ne kadar olmalıdır? Gebe kadın çalışanlar günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

Hamile olduğuna dair belge nereden alınır?

Kadın, hamile olduğunu gösterir belgeyi doktor tarafından temin ettikten sonra bunu çalıştığı kurumun insan kaynaklarına ya da muhasebe bölümüne teslim eder. Hamile olduğunuz gösterir bu belge devlet hastanelerinin kadın doğum servislerinden alınıyor.

Doğum parası en geç ne zaman alınır?

Asgari ücretli bir çalışan bir kadın yaklaşık 9 bin lira civarında doğum izni ödeneği alır. Analık parasına hak kazanan kadına, işverenin raporu SGK 'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle hesabına yatırılır.

Hamile bayan haftada kaç saat çalışır?

Kadın gebe işçi yasal haklarına başvurabilir. Çocuğu bir yaşına gelmemiş hamile veya emziren kadın çalışanlara ekstra mesai süresi sunulamaz. Bu insanlar haftada 45 saat, günde 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz. Yasaya rağmen ekstra mesai yaptırılmış olması, işverenin mesai ücreti ödeme zorunluluğunu iptal etmez.

Gebe veya emziren kadın günde kaç saatten fazla çalıştırılamaz?

MADDE 9 – (1) Gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz. MADDE 10 – (1) Çalışanın tabi olduğu mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla analık ve süt izninde 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 74 üncü maddesi hükümleri uygulanır.

Resmi tatillerde hamileler çalışır mı?

Görüldüğü üzere mevzuatta gebe işçilerin bayramlarda ve resmi tatillerde çalıştırılamayacağına ilişkin bir kural bulunmamaktadır. Bu hususta gebe işçiler de diğer işçilerle aynı kuralla tabidir.