Işletmeci olmak için hangi bölüm okunmalı?

İçindekiler:

  1. Işletmeci olmak için hangi bölüm okunmalı?
  2. Işletme okuyan kişi ne iş yapar?
  3. Işletme bölümü hangi puan türünden alıyor?
  4. İşletme taban puanları nedir?

Işletmeci olmak için hangi bölüm okunmalı?

Üniversitelerin işletme ve iktisat fakülteleri bünyesinde 4 yıl eğitim alan işletme bölümü birçok üniversitede yer alan bir bölümdür. Ülkemizde de en çok tercih edilen bölümlerden bir tanesi olarak ekonomi alanında çalışabilecek işletme mezunları işletme lisans diploması ile bu bölümden mezun olur.

Işletme okuyan kişi ne iş yapar?

İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.

Işletme bölümü hangi puan türünden alıyor?

Geçmiş yıllarda EA (Eşit Ağırlık) puan türüyle İşletme bölümüne öğrenci yerleştirildi. Dolayısıyla bu bölümü okumak isteyen öğrencilerin Eşit Ağırlık puan türünden istenen puanı elde etmesi gerekiyor.

İşletme taban puanları nedir?

İşletme Bölümü taban puanları, İşletme Bölümünde eğitim almak için Alan Yeterlilik Testi'nden (AYT) alınması gereken en düşük puanı ifade eder. İşletme başarı sıralaması İşletme Bölümü eğitimi veren üniversiteye giren öğrencilerin başarı sıralamasıdır.