İğneli epilasyon zararları nelerdir?

İçindekiler:

  1. İğneli epilasyon zararları nelerdir?
  2. İğneli epilasyon kimlere yapılmaz?
  3. İğneli epilasyon hangi bölgelere uygulanmaz?
  4. İğneli epilasyon kaç seansta sonuç verir?
  5. İğneli epilasyon çok acıtıyor mu?
  6. Iğneli epilasyon kalıcı mı?
  7. İğneli epilasyon yarası kaç günde geçer?
  8. Iğneli epilasyon kalıcı çözüm mü?
  9. Iğneli epilasyon kaç seans sürer?
  10. Iğneli epilasyondan kaç gün sonra duş alınır?
  11. Lazer hangi durumlarda yapılmaz?
  12. Iğneli epilasyon ne kadar zamanda biter?
  13. Iğneli epilasyon kaç ayda bir?

İğneli epilasyon zararları nelerdir?

İğneli epilasyon sırasında batırılan iğneler ve uygulanan elektrik akımı ile ciltte kızarıklık, şişme, kabuklanma, yanık ve enfeksiyon gelişebilir. İğneler kişiye özel kullanılmalıdır. İşlem dikkatli yapılmazsa iğne delikleri kalıcı izler bırakabilir.

İğneli epilasyon kimlere yapılmaz?

İğneli epilasyon, hamilelere, epilepsi hastalarına, kalp pili taşıyanlara, açık yarası bulunan kişilere, ameliyat geçirmiş kişilere ameliyattan sonraki ilk 3 ayda yapılmamalıdır. Ayrıca adet döneminde, adet döneminden önceki 2-3 gün içersinde yapılmamalıdır.

İğneli epilasyon hangi bölgelere uygulanmaz?

Göğüs çevresine, kaşa, göbeğe, kulağa, dudak üstüne ve genital bölgeye iğneli epilasyon uygulanmamalıdır. Bunlar vücudumuzun en hassas olduğu bölgelerdir.

İğneli epilasyon kaç seansta sonuç verir?

Nasıl Yapılmalıdır; On parmak ile cilt iyice gerdirilir. Kılın kökü saptandıktan sonra kıl köküne gereken seviyede akım verilir ve kök kalıcı bir şekilde tahrip edilir. Kıl kökü tahrip edilmez ise kıl tekrar tekrar çıkar. Zayıf kıllar 1 Seansta tamamen yok olur.

İğneli epilasyon çok acıtıyor mu?

İĞNELİ EPİLASYON YAPILIRKEN ACI HİSSEDİLİR Mİ? İğneli epilasyon sırasında kullanılan iğneler kıl inceliğindedir. Bu iğneler vücuda girdiğinde hissedilir fakat aşırı acı ve ağrıya neden olmamaktadır.

Iğneli epilasyon kalıcı mı?

İğneli epilasyon sırasında kullanılan iğneler kıl inceliğindedir. Bu iğneler vücuda girdiğinde hissedilir fakat aşırı acı ve ağrıya neden olmamaktadır. Tabi kişiden kişiye de hissedilen acı değişiklik gösterebilir.

İğneli epilasyon yarası kaç günde geçer?

İz kalma ihtimali özellikle yaz ayları gibi güneşin yoğun olduğu zamanlarda ve güneş gören yerlerde çok daha fazla. - İşlemden sonra yanık kıl kökleri sivilce gibi görünüyor ve iyileşmeleri için 1 hafta - 10 gün gerekebiliyor.

Iğneli epilasyon kalıcı çözüm mü?

Özellikle hiç dokunulmamış ince, beyaz yada sarı, yüz, kulak, burun, göz altı gibi bölgelerde istenmeyen tüyler için kalıcı çözümdür. Genellikle lazer epilasyon ile karşılaştırılır.

Iğneli epilasyon kaç seans sürer?

Seans aralıkları yüz bölgesi için 4 hafta, vücut bölgeleri için 8 haftadır. Kıl yapısı, kişinin ten rengi vs. faktörlere bağlı olarak tedavi süresi kişiden kişiye değişmektedir. Ancak ortalama vücut bölgeleri için 4-6 seans, yüz bölgeleri için 6-12 seans 4-8 seans sürüyor.

Iğneli epilasyondan kaç gün sonra duş alınır?

Tedavi ardından 3 saat boyunca uygulama bölgesine su değdirilmemeli, bölge muhafaza edilmelidir. Uygulama günü duş alınması tavsiye edilmemekte olup alınması gereken durumlarda da sıcak olmayan oldukça ılık su ve sabun ile cilde fazla bastırılmadan hafif bir duş alınmalıdır.

Lazer hangi durumlarda yapılmaz?

Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir.

Iğneli epilasyon ne kadar zamanda biter?

dakikası en az 1 tl'dir. bacaklarınızı iğneli epilasyonla aldırmak isterseniz bir seansı en az 8 saat sürer.

Iğneli epilasyon kaç ayda bir?

Yüzdeki kıllar devamlı olarak alınmış ve çok sertleşmiş ise bu kılların incelmesi ve seyrelmesi için ilk 2 ay randevu sık uygulanır. İlk ayda her hafta uygulanan epilasyon tedavisi sonraki aylar da belirli aralıklarla 10 günde bir, 15 günde bir, üç haftada bir, ayda bir yapılır.