Ahmak ıslatan deyiminin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Ahmak ıslatan deyiminin anlamı nedir?
  2. Ahmak ıslatan hangi yağışa denir?
  3. Ahmak ıslatan nasıl?
  4. Ahı tutmak ne demek?
  5. Ahmak ıslatan hangi Yağmur?
  6. Ahmak ıslatan ne zaman çıktı?
  7. Ahmak ıslatan ne zaman cikti?
  8. Ahmak nasıl yazılır TDK?
  9. Akıntıya karşı kürek çekmek ne demek?
  10. Ahmak ıslatan yağmuru nasıl olur?
  11. 366 gün hangi albümde?
  12. Sertlik kanında var hayatın nerede çekildi?
  13. Ahmak hakaret mi?
  14. Ahmak ne demek argoda?
  15. Dallanıp Budaklanmak ne demek TDK?
  16. 366 gün nerede çekildi?

Ahmak ıslatan deyiminin anlamı nedir?

Ahmak Islatan deyiminin anlamı: İnce ince yağan yağmur, çisenti anlamında kullanılan bir yağmur için kullanılan deyimdir. Ne zaman yağacağı belli olmadığı için tedbirsiz çıkanları ıslatan bir yağmur olduğu için ıslanan kişiye ahmak denilerek oluşmuş bir deyimdir.

Ahmak ıslatan hangi yağışa denir?

Çisenti (ahmak ıslatan yağmur), çoğunlukla stratüs bulutlarından düşen; toz gibi ince damlacıklardan oluşan ve bu damlacıkların çapının 0.5 milimetreden daha küçük olduğu yağış türüdür. Çisenti yağışları halk tabiri ile “ahmak ıslatan yağmuru” şiddeti oldukça düşük yağış türüdür.

Ahmak ıslatan nasıl?

Bu kelime genellikle Ahmak ıslatan şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ahmakıslatan şeklinde olmalıdır.

Ahı tutmak ne demek?

Ahı Tutmak deyiminin anlamı:Zulüm görenin bedduasının yerini bulup gerçekleşmesi anlamında kullanılmaktadır. Zulme uğrayan mazlum olan birisinin ya da yetimin bedduasının tutması, gerçekleşmesi anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Ah ile olan deyim terkiplerinde beddua kastedilir.

Ahmak ıslatan hangi Yağmur?

Ahmak Islatan Yağmur terimi Türkiye'de incecik yağan çisenti için veya ince taneli olmasına karşın insanları ıslatıcı etkisi bunun aksine oldukça etkili, aşırı doygun haldeki sis bulutundan kaynaklanan yağış için kullanılır.

Ahmak ıslatan ne zaman çıktı?

Ahmak Islatan/Çıkış tarihi

Ahmak ıslatan ne zaman cikti?

Ahmak Islatan/Çıkış tarihi

Ahmak nasıl yazılır TDK?

TDK'ya göre ahmak kelimesi anlamı şöyledir: Ahmak: Aklını gerektiği gibi kullanmayan, bön, budala, aptal. Aynı zamanda ahmak kelimesinin eş anlamlı kelimeleri bön, budala ve aptal kelimeleridir.

Akıntıya karşı kürek çekmek ne demek?

Akıntıya Kürek Çekmek deyiminin anlamı:Olmayacak, gerçekleşmeyecek bir iş uğrunda boşuna çaba sarf etmek anlamlarında kullanılan bir deyimdir.

Ahmak ıslatan yağmuru nasıl olur?

Ahmak Islatan Yağmur terimi Türkiye'de incecik yağan çisenti için veya ince taneli olmasına karşın insanları ıslatıcı etkisi bunun aksine oldukça etkili, aşırı doygun haldeki sis bulutundan kaynaklanan yağış için kullanılır.

366 gün hangi albümde?

Albüme Pesimist EP 6 - Ahmak Islatan'da bulunmayan 4 yeni şarkı eklendi. Ayrıca Sagopa Kajmer'in daha önce single olarak yayımlayıp kliplendirdiği "366.Gün" ve "Sertlik Kanında Var Hayatın" parçaları da bu albüme eklendi.

Sertlik kanında var hayatın nerede çekildi?

Sertlik Kanında Var Hayatın” isimli şarkıma survivor yarışmasının şampiyonu Avatar Atakan ile klip çektik. Yine Frankfurt'ta dondurucu soğukta çektik ama çok eğlendik.

Ahmak hakaret mi?

Yukarıdaki bilgiler ışığında "ahmak" kelimesinin hakaret suçu olacağı söylenebilir. Ancak bu kelime için herhangi bir yargı kararı bulunmuyor. Yine de "ahmak" hakaret kabul edilen kelimeler içinde değerlendiriliyor. Hakaret suçu, TCK md. 125-131 arasında şerefe karşı suçlar başlığı altında düzenlenmiştir.

Ahmak ne demek argoda?

Ahmak bir hakarettir. Ahmak, aklını yeterince kullanma yetisi gelişmemiş, aptal, bön, budala anlamına gelen bir kelimedir. Küfür olmasa da ağır bir hakarettir.

Dallanıp Budaklanmak ne demek TDK?

Dallanıp Budaklanmak Deyiminin Anlamı (TDK) Bir işin gereğinden fazla uzaması karmaşık bir hal alması durumu dallanıp budaklanmak deyimi ile anlatılır.

366 gün nerede çekildi?

366'ıncı günü geçtiğimiz yıl yazmıştım. Klip Frankfurt'ta çekildi.