Sudan'da kadınlar nasıl sünnet edilir?

İçindekiler:

  1. Sudan'da kadınlar nasıl sünnet edilir?
  2. Bir kadın nasıl sünnet edilir?
  3. Kadınlar sünnet olmalı mı?
  4. Sünnet yararlı mı zararlı mı?
  5. Sünnet edilen kadınlar hangi ülkede?
  6. Sünnet olan kadınlar hangi ülkede?
  7. Kadına sünnet nedir?

Sudan'da kadınlar nasıl sünnet edilir?

Birleşmiş Milletler Sudan'da 14 ile 49 yaş arası kadınların yüzde 87sine bir tür sünnet yapıldığını söylüyor. Kadınların vajinalarının iç ve dış dudaklarının ve genellikle klitorisin de kesilip alınması şeklindeki 'sünnet' Sudan'da yaygın olarak uygulanıyor.

Bir kadın nasıl sünnet edilir?

Kadın sünnetinin (genital sakatlama) 4 türü
  1. Klitoridektomi: Hassas klitoris bölgesi ve etrafındaki derinin tamamı ya da bir kısmının kesilip alınması.
  2. Eksizyon: Klitorisin bir kısmı ya da tamamı ile vajinadaki iç dudakların (labya minora) kesilip alınması.
Daha fazla öğe...

Kadınlar sünnet olmalı mı?

Kız çocukları genellikle 14 yaşına kadar sünnet ediliyorlar ancak, evlenmeden önce veya hamile kadınlarda doğumdan önce sünnete de rastlanabiliyor. Geleneksel olarak yaşlı kadınların yaptığı sünnet günümüzde ebeler, hemşireler ve hatta doktorlar tarafından da yapılabiliyor.

Sünnet yararlı mı zararlı mı?

Sünnet eğitimli kişiler tarafından steril şartlarda uygun ağrı kesici tedavi ile uygulandığında çocuk için rahat tolere edilebilir bir cerrahidir. Cerrahi komplikasyonlar nadirdir ve genelde de ciddi değildir. Yenidoğan döneminde uygulanan sünnet işlemi ileri yaşlara oranla çok daha düşük komplikasyon oranına sahiptir.

Sünnet edilen kadınlar hangi ülkede?

En yüksek oranda uygulandığı Somali, Cibuti, Eritre gibi ülkeler Tip I ve II türü kesimin yaygın olduğu yerlerdir. Afrika dışında sınırlı olsa da Batı Asya'da Suriye, Irak ve İran'da rastlanmaktadır.

Sünnet olan kadınlar hangi ülkede?

Yaygın bir uygulama olan klitoridektomi, klitorisin tamamı ya da bir kısmını keserek vajinadan ayırma işlemidir. Somali, Cibuti ve Eritre gibi ülkelerde kadın sünneti çoğunlukla bu yöntemle yapılıyor.

Kadına sünnet nedir?

Kadın sünneti ya da kadın genital mutilasyonu (KGM), tıbbi olmayan nedenlerle kadın üreme organlarının kısmen ya da tamamen çıkarılmasıdır. Ritüel olarak yapılan bu uygulama Afrika, Asya ve Orta Doğu'da bazı ülkelerde ya da ülke içindeki bazı topluluklarda görülür.