Gebelikte kan şekeri neden düşer?

İçindekiler:

  1. Gebelikte kan şekeri neden düşer?
  2. Gebelikte kan şekeri düşer mi?
  3. Bebeğin kan şekerinin düştüğü nasıl anlaşılır?
  4. Hamilelikte yüksek şeker bebeği nasıl etkiler?
  5. Bebeklerde kan şekeri düşerse ne olur?
  6. Bebeklerde kan şekeri düşüklüğü neden olur?

Gebelikte kan şekeri neden düşer?

Bunun nedeni, gebelikte yükselen bazı hormonların, insülinin etkisini ve salgılanmasını değişikliğe uğratmasıdır. Bu hormonlar insülin etkisini azaltarak bazı hamilelerde Gestasyonel Diyabet denen (gebelikte ortaya çıkan şeker hastalığı) hastalığa neden olur.

Gebelikte kan şekeri düşer mi?

Gebelikte vücudun enerji ihtiyacı artmıştır. Çocuğun gelişimi için gerekli enerjiyi sağlamak için daha fazla glikoza gereksinim duyulur. Bu nedenle gebelerde kan şekeri normale göre düşük düzeydedir.

Bebeğin kan şekerinin düştüğü nasıl anlaşılır?

Tremor (titreme), irritabilite, reflekslerde artış, tiz sesle ağlama, konvülziyon (nöbet geçirme), apne (solunum durması), uyk hali, uyandırılmada zorlanma, siyanoz (morarma) ve hipotermi (vücut ısı düşüklüğü) kan şekeri düşüklüğünün belirtileri arasında yer alır.

Hamilelikte yüksek şeker bebeği nasıl etkiler?

Gebelik diyabeti; bebeklerin anne karnında veya doğum sonrası ani ölümüne, suyunun fazla olmasına, doğum sonrası solunum sıkıntısına, sarılığa, kandaki alyuvar sayısının artmasına, kandaki kalsiyum değerinin düşüklüğüne neden olabilir.

Bebeklerde kan şekeri düşerse ne olur?

Kan şekeri düşük olan bebeklerin ellerinde titreme, huzursuzluk ve morarma gibi belirtiler görülebileceğini belirten Dr. Tamtekin, “Bu bebeklerde ayrıca vücut ısısının düşüklüğü, sık nefes alma, solunum durması, solunum güçlüğü gibi belirtiler de görülüyor.

Bebeklerde kan şekeri düşüklüğü neden olur?

Geçici hipoglisemiye yol açan nedenler arasında, beslenme eksikliği, annede doğum öncesi yüksek kan şekeri, annenin ilaç tedavileri, düşük yada yüksek doğum ağırlıklı bebekler, annede diyabet, enfeksiyon, solunum zorluğu, zor doğum, soğuğa maruziyet, kan grubu uyuşmazlığı sayılabilir.