Kantaron yağı kaç çeşittir?

İçindekiler:

  1. Kantaron yağı kaç çeşittir?
  2. Kırmızı Kantaron yağı cilde nasıl kullanılır?
  3. Sarı kantaron yağı lekeleri giderir mi?
  4. Hamilelikte kantaron yağı sürülür mü?

Kantaron yağı kaç çeşittir?

Kırmızı ve sarı kantaron yağı olmak üzere iki farklı şekilde seçenek bulunmaktadır. Bunlar arasında kırmızı kantaron yağı taze bitkilerden elde edilmektedir. Sarı kantaron yağı ise kurutulmuş bitkiden elde edilen bir yağdır. Aktarlarda sıkça rastlanan şifalı bitkiler arasında kırmızı kantaron yağı gelmektedir.

Kırmızı Kantaron yağı cilde nasıl kullanılır?

Kantaron yağı cilde direkt olarak sürülerek uygulanır. Bunun için pamuk, makyaj pamuğu ya da yumuşak bir havlu kullanabileceğiniz gibi ellerinizle de sürebilirsiniz. Uygulama sırasında cildiniz temiz olmalıdır. Yağın düzenli kullanımı, daha iyi ve daha çabuk sonuç almanızı sağlar.

Sarı kantaron yağı lekeleri giderir mi?

Kantaron yağı, güneş yanıklarının ve ciltte bıraktığı lekelerin yok olmasını sağlıyor. Çeşitli sebeplerle oluşan ciltteki kızarıkları azaltıyor, düzenli kullanıldığında kızarıklıkları tamamen ortadan kaldırıyor. Hem sivilcelerin hem de sivilcelerden kalan lekelerin temizlenmesine yardımcı oluyor.

Hamilelikte kantaron yağı sürülür mü?

Hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır çünkü bu koşullarda sarı kantaron kullanımına ilişkin bilimsel veri yoktur.