Çanak okey Plus nasıl kazanılır?

İçindekiler:

  1. Çanak okey Plus nasıl kazanılır?
  2. 101 de çiftten bitince ne olur?
  3. Renk okey oyunu nasıl oynanır?
  4. Okey Plus nasıl bir oyun?
  5. Okey Plus da gösterge nasıl yapılır?
  6. Çifte giden gösterge alır mı?
  7. Okey Plus ücretli mi?
  8. Okey Plus internetli mi?
  9. Okey Plus da gösterge ne işe yarar?
  10. Okey gösterge ne işe yarar?
  11. Çifte gitmek nasıl olur?
  12. Çifte giderken gösterge alınır mı?
  13. Okeyde çifte gidince kaç puan düşülür?
  14. Okeyde kaç sayı düşülür?

Çanak okey Plus nasıl kazanılır?

En az 3 adet taş bir grup(per) oluşturur. Sırası gelen oyuncu eğer bir önceki oyuncunun attığı taş işine yarıyorsa onu alır, aksi halde ortadan bir taş çeker. Bunun ardından da elindeki fazlalık taşı yine yanındakine atar. Bu şekilde elindeki perlerin toplamı 14 olana kadar oyun devam eder.

101 de çiftten bitince ne olur?

Oyunu bitiren oyuncu -202 puan alır . ... Eğer oyunculardan biri çifte gitmişse tur sonunda açmış olduğu eller oyun sonunda puan olarak çift yazılır. Eğer çifte giden oyunu bitirirse diğer oyuncuların ceza puanları ikiye katlanır.

Renk okey oyunu nasıl oynanır?

Birinci okey taşını attıktan sonra ikinci okeyi de atmak zorundadır. El bitiren oyuncunun bütün taşları aynı renkteyse oyuncu renkten bitmiş kabul edilir. İki tür renkten bitme vardır. Bütün taşlar aynı renkte ve 1'den 13'e kadar sıralı ise sıralı renk yapılmıştır.

Okey Plus nasıl bir oyun?

Oyunda amaç elinizdeki taşları oyun kurallarına göre dizerek tamamlanmış hale getirmektir. Elini en çabuk bitiren oyuncu oyunu kazanır. Okey oyununda set 106 adet taş içerir. Taşlar, 1'den 13'e kadar numaralandırılmak üzere 4 ayrı renkten (kırmızı, sarı, siyah ve mavi) oluşmaktadırlar.

Okey Plus da gösterge nasıl yapılır?

Oyunda yere açılan taşın bir üstü okey olduğu ve diğer taşların yerini tuttuğu için o taşın esas değerini taşıyan 2 adet "sahte okey" taşı vardır. Bu " sahte okey taşı" her elde değişir.Oyun başlarken yere açılan taşın diğer teki eller ilk dağıtıldığında bir oyuncuya gelmişse ona "gösterge" denir.

Çifte giden gösterge alır mı?

6- Yerdeki göstergeyi ilk elden göstergeyi gösteren kişi çifte gittiğinde alabilir. Çifte giden kişinin çift açabilmesi için 7 çiftinin olması gerekiyor. 7- Elinin açar olması durumunda boştaki taş okeyse, oyuncu okeyini göstergenin üstüne koymak zorundadır. Böylece 4 puan kazanmış olur.

Okey Plus ücretli mi?

101 Okey Plus oyununa bakacak olursak, akıllı telefonların uygulama marketlerinden ücretsiz olarak indirilebilen çevrimiçi oynanan bir masa oyunudur. ... Oyun 4 kişi ile oynanmaktadır.

Okey Plus internetli mi?

İnternet olan her yerden (3G, 4,5G, Edge) istediğin anda, arkadaşlarınla veya 1.000.000'dan fazla oyuncuya karşı oynayabileceğin en seri ve en keyifli okey oyunu için Okey Plus'ı hemen indir ve saniyeler içinde oynamaya başla!

Okey Plus da gösterge ne işe yarar?

Bu " sahte okey taşı" her elde değişir.Oyun başlarken yere açılan taşın diğer teki eller ilk dağıtıldığında bir oyuncuya gelmişse ona "gösterge" denir. Elinde gösterge olan oyuncu oyunun başında belirtirse diğer oyunculardan birer puan düşülür.

Okey gösterge ne işe yarar?

Rengi gösterge taşıyla aynı, sayısı ise gösterge taşının bir fazlası olan taş okey (joker) taşıdır. Örneğin gösterge taşı 3 ise, okey taşı (kısaca okey denir) 4 olmalıdır. Özel bir durum olarak gösterge taşının numarası 13 ise okey taşının numarası 1 olur. Örneğin gösterge 13 ise okey 1 olur.

Çifte gitmek nasıl olur?

Çifte gitmek Eğer oyuncunun elinde aynı renk ve aynı numaradan çift taşlar varsa "çifte gidebilir". Yani eline aynı renk ve numaradan 7 çift taş toplamaya çalışır. Dilerse oyun boyunca çifte gittiğini açıklamaz.

Çifte giderken gösterge alınır mı?

4- Çifte giden oyuncu dışında diğer oyuncular yere atılan taşları açamaz. 5- Sıralı dizilen taşlar durumunda sadece 13 numaralı taşın arkasına aynı renkte 1 numaralı taş gelebilir. 6- Yerdeki göstergeyi ilk elden göstergeyi gösteren kişi çifte gittiğinde alabilir.

Okeyde çifte gidince kaç puan düşülür?

Okey puanlama Elindeki 15. taşı, yere açılmış taşın üstüne koyarak oyunu bitirir. Elini bitirmek icin "bitti" butonuna tıklayan oyuncu oyunu bitirir. Elinizdeki taşlarla normal biterseniz, diğerlerinden -2 puan düşülür. Çifte giderek veya okey ile biterseniz, diğerlerinden -4 puan düşülür.

Okeyde kaç sayı düşülür?

Düşme sayısı oyuncular tarafından belirlenir. Örneğin düşme sayısı 20 olduğunda, her elin normal bitişinde biten kişiden 2 puan düşülür. Ortaya okey atılırsa 4 puan düşülür. Bu şekilde 0 puana ilk ulaşan oyuncu kazanmış olur.